image description

Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην διημερίδα «Οίνοι και αποστάγματα» που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2018 στα Ιωάννινα, η οποία στόχευε στην μεταφορά εξειδικευμένης γνώσης στους επαγγελματίες των υπηρεσιών εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν στους ανθρώπους των οινοποιείων της περιοχής μας κα Μαρία Δήμου, κα Ελένη Σίντου, κ. Βασίλη Κήτα, κ. Αλέξανδρο Μπαλτογιάννη, κ. Τάσο Πράσσο και κ. Κώστα Νταλίτσα, με τους οποίους οι συμμετέχοντες στην διημερίδα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αποκτήσουν νέα γνώση σχετικά με τους οίνους και τα αποστάγματα που παράγονται στην περιοχή μας, ώστε να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα των προϊόντων αυτών, κάτι που συμβάλλει στην καλύτερη προώθησή τους στο καταναλωτικό κοινό.

Ακόμη ευχαριστίες ανήκουν και στους κκ. Ιωάννη Βαγενά και Δημήτρη Μηλιώτη για τις γνώσεις και τις πρακτικές συμβουλές που μετέφεραν στους συμμετέχοντες στην ημερίδα, ενώ ευχαριστούμε τους γεωτεχνικούς των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας κκ. Χαρούλα Μαμακή και Μαρία Κολιού, καθώς και τις κκ. Ράνια Γκόκου και Αθηνά Κωστάκη για την συμβολή τους στην υλοποίηση της διημερίδας.

Η διημερίδα υπήρξε η αφετηρία δημιουργίας ενός κατά το δυνατόν ολοκληρωμένου προγράμματος το οποίο παρακαλούνται το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και το Σωματείο καφεστιατορίων, μπαρ «η Παμβώτις», να το αναδείξουν ως εργαλείο ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της πληροφορίας, των προβληματισμών και των επισημάνσεων που κατατέθηκαν από όλους όσους συμμετείχαν στην διημερίδα, προτίθεται να συνεχίσει την στοχευμένη προσπάθεια ανάδειξης των προϊόντων αμπέλου της περιοχής, αλλά και να συμβάλλει, σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος της τοπικής οικονομίας.