Αφουγκραζόμενη την αγωνία των επιχειρηματιών της Δημοτικής Ενότητας Περάματος που βλέπουν την περιοχή τους να υστερεί έναντι της πόλης των Ιωαννίνων, ως προς τα οφέλη της αύξησης του τουριστικού ρεύματος των τελευταίων ετών, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων θέτει στη δημόσια συζήτηση, το από δεκαετίας αίτημα κατασκευής κόμβου εισόδου – εξόδου, στη θέση «Δρίσκος» της Εγνατίας Οδού.

Με δεδομένο ότι η λήξη των δανειακών προγραμμάτων (μνημονίων) για τη χώρα μας, επιτάσσει έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο αυτής, με τον οποίο θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την πολυπόθητη ανάπτυξη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης θεωρεί πως η ισόρροπη ανάπτυξη είναι στόχος εκ των ων ουκ άνευ, για το Νομό Ιωαννίνων.

Ένας δεύτερος, κανονικός κόμβος (πέρα από αυτόν της Πεδινής και τον ημικόμβο του Κουτσελιού), που θα εξυπηρετήσει τη βορειοδυτική πλευρά του Λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, που θα δώσει ευκολότερη και γρήγορη πρόσβαση από την Εγνατία Οδό προς το Πέραμα, το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων αλλά και προς τα σύνορα της χώρας μας με τη γειτονική Αλβανία, μπορεί να παράσχει τα εχέγγυα της ισόρροπης ανάπτυξης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εκτιμά ο κ. Μήτσης. Την ίδια ώρα, το Αεροδρόμιο αναβαθμίζεται, για τη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων το Επιμελητήριο σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες ουσιαστικής στήριξής της και ο δρόμος του εμπορίου με τη γείτονα χώρα, ανοίγει όλο και περισσότερο για επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μήτσης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριος Δημητρίου, είχαν τις προηγούμενες ημέρες, επαφές με επιχειρηματίες της Δ.Ε. Περάματος, καθώς και με τον κ. Δημήτριο Ντόβα, Πρόεδρο Τουριστικών Επιχειρήσεων Περάματος.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν την ανάγκη της με ένταση επαναφοράς του αιτήματος της περιοχής, θεωρώντας πως η δεδομένη είναι η κατάλληλη στιγμή.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών και οι κ.κ. Μήτσης και Δημητρίου κατέληξαν επίσης, πως ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ενταχθεί στον προγραμματισμό των υποψήφιων τοπικών αρχών του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα, ώστε όχι μόνο να διεκδικηθεί από το κεντρικό κράτος αλλά ακόμα και να αναζητηθεί αν είναι επιτρεπτό, τρόπος χρηματοδότησης του έργου, από τους προϋπολογισμούς των αυτοδιοικητικών οργανισμών της περιοχής.

Η δέσμευση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων προς τους επιχειρηματίες της Δ.Ε. Περάματος, ήταν πως θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη του αιτήματος, ώστε να φτάσουμε στο ορατό μέλλον, και στην ικανοποίησή του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ