image description

Την έντονη διαμαρτυρία του προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το σήμα της ΕΡΤ στο Ανατολικό Ζαγόρι, εκφράζει ο Δήμος Ζαγορίου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι δεν βλέπουν τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης και παρόλο που εξ αρχής υπήρξε παρέμβαση το πρόβλημα δεν επιλύεται μεταξύ του παρόχου του ψηφιακού σήματος που είναι η Digea και της ΕΡΤ.

Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή ο Δήμος ζήτησε κατ΄ επανάληψη να βρεθεί άμεσα λύση.

Το Ανατολικό Ζαγόρι καλύπτεται τηλεοπτικά (και στην ψηφιακή εποχή) από αναμεταδότη  στο Δεμάτι και με δίκτυο άλλων τοπικών αναμεταδοτών που συντηρεί ο Δήμος το σήμα φτάνει στα χωριά της περιοχής.

Παρόλο που οι κάτοικοι βλέπουν τα ιδιωτικά κανάλια δεν μπορούν να δουν αυτά της ΕΡΤ με πιθανότερη αιτία την ποιότητα του σήματος που φτάνει από τον κεντρικό αναμεταδότη της Digea στην Κατάρα και δεν είναι η κατάλληλη για να γίνει μετάδοση από τα μηχανήματα της ΕΡΤ στο Δεμάτι.

Εκεί, πλην του εξοπλισμού λήψης και μετάδοσης σήματος που διαθέτει η ΕΡΤ, ο Δήμος έχει εγκαταστήσει δικό του για να μπορεί να μεταδίδεται το σήμα των ιδιωτικών καναλιών στο Ανατολικό Ζαγόρι, δεδομένου ότι η Digea δεν εγκατέστησε εκεί αναμεταδότη.

Η ΕΡΤ λαμβάνει σήμα από το Δήμο  και, από τα δικά της ψηφιακά μηχανήματα σε δικό της κτίριο, το στέλνει στο Ανατολικό Ζαγόρι.

 

Από όσα έγιναν γνωστά στο Δήμο, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το σήμα της ΕΡΤ που φτάνει από την Κατάρα (σοβαρό πρόβλημα έχει και ο Δήμος Μετσόβου) μέσω της Digea και μέχρι να επιλυθεί αναζητείται προσωρινή λύση με λήψη σήματος της ΕΡΤ από το δικό της πομπό στην Μανωλιάσα. Η προσπάθεια ήταν χθες σε εξέλιξη με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος για να ξαναδούν ΕΡΤ στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Τέλος, η ΕΡΤ έχει επιλέξει να φύγει από την πλατφόρμα της Digea και να εγκαταστήσει δικό της δίκτυο πομπών για να μεταφέρει δορυφορικά το σήμα της (μέχρι το τέλος του έτους η εγκατάσταση), αλλά είναι ακόμη άγνωστο το πότε θα τοποθετηθεί πομπός της, εκτός της Κατάρας,  και στο Δεμάτι για να μην χρειάζεται να λαμβάνει σήμα από τη Digea.