Την προηγούμενη διετία ο ΠΑΣ Γιάννινα θεωρούταν από τις πιο fair-play ομάδες της Super League, αφού οι ποδοσφαιριστές του δεν δέχονταν πολλές κίτρινες κάρτες. Τη σεζόν 2016-2017 με 73 κίτρινες κάρτες ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν 11ος στην κατάταξη και τη σεζόν 2017-2018 με 76 κίτρινες ήταν 12ος.

Φέτος σε μόλις 12 αγώνες οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν κατά πολύ το μέσο όρο τους, αφού δέχονται σχεδόν 1 κάρτα παραπάνω ανά αγώνα. Ήδη έφτασαν τις 43 κίτρινες και είναι 2οι στην κατάταξη πίσω από τον Λεβαδειακό, οι ποδοσφαιριστές του οποίου έχουν παρατηρηθεί με κίτρινη 44 φορές.

Τις κάρτες αυτές έχουν αντικρίσει 18 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Από 5 έχουν συμπληρώσει οι Βελλίδης και Λίλα, 4 έχει ο Τζημόπουλος, ενώ στα όρια των 3 καρτών είναι ο Αθανασιάδης, ο Σιόντης και ο Νικολιάς.

Να σημειωθεί ότι και στις αποβολές ο ΠΑΣ είναι επίσης 2ος με τρεις αποβολές παικτών του. Με 2η κίτρινη έχουν αποβληθεί οι Κάστρο (με Απόλλωνα), Τσικάρσκι (με ΑΕΛ) και Μιχαήλ (με Ξάνθη). Ο ΠΑΣ είχε και μία αποβολή στο κύπελλο, αυτή του Σιόντη (με Ατρόμητο).

Οι κίτρινες κάρτες συνοδεύονται και από πρόστιμα. Η 1η με 40€, η 2η με 60€, η 3η με 100€ και όταν οι ομάδες ξεπερνούν τις 5 κίτρινες κάρτες ανά αγώνα, τότε το πρόστιμο είναι 2.000€. Δεν έχουν λείψει, μάλιστα, και τα παράπονα των ομάδων, ότι οι διαιτητές βγάζουν εύκολα πλέον από τα τσεπάκι τους κάρτες, ώστε να ενισχύουν εισπρακτικά την ΕΠΟ.