image description

Αντιμέτωποι με ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα το οποίο τις μέρες των γιορτών μπορεί να ενταθεί ακόμα περισσότερο βρίσκονται αρκετοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Αυτό δεν είναι άλλο από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης του οριστικού πίνακα των προσληφθέντων στον τομέα της καθαριότητας μετά την ολοκλήρωση της περίφημης πια προκήρυξης, 3Κ/2018.

Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα στο Δήμο Ιωαννιτών να έχουν έρθει με τους προσωρινούς πίνακες μόλις 21 από τους συνολικά 47 εργαζόμενους.

Οι συβάσεις ορισμένων μάλιστα έληξαν πριν την απόφαση για παράταση που πήρε η κυβέρνηση με τροπολογία, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να μειωθεί ακόμα περισσότερο και να φτάνει σήμερα στους 7.

Όπως γίνεται αντιληπτό η μείωση αυτή του προσωπικού έχει άμεσες επιπτώσεις στην αποκομιδή, καθώς είναι ένας τομέας στον οποίο δεν μπορούν να εργαστούν όσοι προσλήφθηκαν στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προγραμματίσει προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις για να καλύψει προσωρινά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ωστόσο τονίζει την άμεση ανάγκη για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της ανάρτησης των οριστικών πινάκων.

«Θα είναι ένα πλήγμα για την εικόνα της πόλης, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Ασκούμε πολιτική πίεση για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί με δίμηνες συμβάσεις. Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί δήμοι στη χώρα. Ελπίζουμε να μην γίνει και επικίνδυνη», τονίζει ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.