image description

Την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Εγνατία και το υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω των χιονοπτώσεων αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηπείρου, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση αλυσίδων για τα ΙΧ.

Αναλυτικά:

Ά ρ θ ρ ο 1ο

  1. Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχηµάτων µε ωφέλιµο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, επί του αυτοκινητοδρόµου Εγνατίας Οδού, εντός της εδαφικής αρµοδιότητας της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων (από την 48,800 χ/θ –κόµβος Τύριας, έως και την 120,800 χ/θ-κόµβος Παναγιάς).
  2. Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και στα λοιπά οχήµατα, που κινούνται στον αυτοκινητόδροµο Εγνατία Οδός, εντός εδαφικής αρµοδιότητας της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων (από την 48,800 χ/θ –κόµβος Τύριας, έως και την 120,800 χ/θ-κόµβος Παναγιάς).
  1. Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχηµάτων µε ωφέλιµο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, επί του βασικού οδικού δικτύου αρµοδιότητας της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων (Εθνική οδός Ιωαννίνων – Άρτας, Εθνική οδός Ιωαννίνων – Κόνιτσας – Κοζάνης, οδικός άξονας Καλπακίου – Κακαβιάς).
  2. Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και στα λοιπά οχήµατα, που κινούνται επί του λοιπού βασικού οδικού δικτύου αρµοδιότητας της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων (Εθνική οδός Ιωαννίνων – Άρτας, Εθνική οδός Ιωαννίνων – Κόνιτσας – Κοζάνης, οδικός άξονας Καλπακίου – Κακαβιάς).
  3. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχηµάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, στο εθνικό και επαρχιακό (ορεινό και ηµιορεινό) οδικό δίκτυο του Νοµού Ιωαννίνων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Ά ρ θ ρ ο 2ο

Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την ανάρτηση αυτής στο διαδίκτυο, για το χρονικό διάστηµα από τη δηµοσίευσή της, µέχρι και την εξασθένηση των καιρικών φαινοµένων, ύστερα από εντολή του ∆ιοικητή του Τµήµατος Τροχαίας Ιωαννίνων ή των ∆ιοικητών των Αστυνοµικών Τµηµάτων Μεικτής αρµοδιότητας Τροχαίας της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων, όπου και εξουσιοδοτούνται µε την παρούσα, για τη λήψη πρόσθετων µέτρων κυκλοφοριακής ρύθµισης, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Ά ρ θ ρ ο 3ο

Οι παραβάτες της παρούσας τιµωρούνται σύµφωνα µε τις ποινές που ορίζονται µε τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των άρθρων 4,5,52,103,104 και 105 του Ν. 2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει µε τους Ν. 3542/2007 και Ν. 4313/2014, καθώς και µε τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.