image description

Με τις θέσεις του υποβιβασμού να έχουν κριθεί και μαθηματικά από τα παιχνίδια της προτελευταίας αγωνιστικής, με τα Σερβιανά να είναι η τελευταία ομάδα που αποχαιρέτησε κατηγορία μετά τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας Καστοριάς, Μακεδονικό Σιάτιαστας, Γρεβενά Αεράτα και Α.Ο. Φλωριάδας, η τελευταία αγωνιστική έχει ενδιαφέρον μόνο για την άνοδο.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι παίρνουμε ως δεδομένη την αναδιάρθρωση που ανακοίνωσε προ ημερών ο κ. Βασιλειάδης και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο 1ος κάθε ομίλου εκ των 8 της σημερινής Γ’ Εθνικής και οι 4 δεύτεροι που θα νικήσουν σε αγώνες μπαράζ, ανεβαίνουν στη νέα Football League, η οποία όμως θα είναι και πάλι τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία. Άρα ανεβαίνουν χωρίς να ανεβαίνουν, όσοι μένουν στη Γ’ Εθνική είναι σαν να έπεσαν και όσοι υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, όπως τα Σερβιανά, είναι σαν να πέφτουν 2 κατηγορίες.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα σενάρια για τη σειρά κατάταξης της 3άδας που διεκδικεί την άνοδο είτε απευθείας είτε μέσω των μπαράζ, όπως τα κατέγραψε η ομάδα του Καναλακίου στη σελίδα της στο fb.

3ος όμιλος Γ´ εθνικής

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ´ ΕΘΝΙΚΗ…

3 ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ:

Κρόνος Αργυράδων: 45
Θεσπρωτός: 44
ΠΑΣ Αχέρων: 44

Τελευταία αγωνιστική:

Κρόνος Αργυράδων – Τηλυκράτης
Ναυπακτιακός Αστέρας – ΠΑΣ Αχέρων
Θρίαμβος Σερβιανών – Θεσπρωτός

Σενάρια: Εφόσον ο Κρόνος κερδίσει τον Τηλυκράτη τότε αυτομάτως ανεβαίνει κατηγορία, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα. Αν φέρει ισοπαλία τότε θα θέλει οι ΠΑΣ Αχέρων και Θεσπρωτός να μην κερδίσουν τα δικά τους ματς. Σε περίπτωση ήττας του, τότε θα πρέπει να χάσουν οι δύο άμεσοι αντίπαλοί του στην άνοδο.

Εφόσον έρθουν ισόπαλες οι δύο ομάδες, τότε θα προκύψουν τα παρακάτω σενάρια, με τον ΚΑΠ της ΕΠΟ αναφέρει: «Υπερισχύει το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες και για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες».

Πάμε να δούμε αρχικά τι έχουν κάνει οι τρεις ομάδες στα μεταξύ τους ματς:

Θεσπρωτός-Κρόνος Αργυράδων 0-0
Κρόνος Αργυράδων-Θεσπρωτός 0-0
Θεσπρωτός-ΠΑΣ Αχέρων 1-0
ΠΑΣ Αχέρων -Θεσπρωτός 0-0
Κρόνος Αργυράδων-ΠΑΣ Αχέρων 1-1
ΠΑΣ Αχέρων-Κρόνος Αργυράδων 1-0

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 45 πόντους έχουμε στην ειδική κατάταξη:

Θεσπρωτός: 6
ΠΑΣ Αχέρων: 5
Κρόνος Αργυράδων: 3

Οπότε, ο Θεσπρωτός είναι αυτός που κερδίζει την άνοδο.

Σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν στους 47 πόντους οι ΠΑΣ Αχέρων και Θεσπρωτός, με δικές τους νίκες και ισοπαλία ή ήττα του Κρόνου Αργυράδων, προκύπτει στην ειδική κατάταξη:

Θεσπρωτός: 4
ΠΑΣ Αχέρων: 1

Όπως και στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας κι εδώ ο Θεσπρωτός είναι αυτός που προβιβάζεται.

Αν χάσουν ο ΠΑΣ Αχέρων και ο Κρόνος και φέρει ισοπαλία ο Θεσπρωτός, τότε προκύπτει ισοβαθμία των δύο τελευταίων στους 45 πόντους. Με τα δύο ματς τους να έχουν έρθει 0-0, τότε η άνοδος θα κριθεί στο επόμενο κριτήριο του ΚΑΠ.

«Για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων».

Τότε συνεπάγεται:

Θεσπρωτός: 45 – Ειδική βαθμολογία:
2 – Γκολ: 0 – Σύνολο τερμάτων: 35-13 (22)
Κρόνος Αργυράδων: 45 – Ειδική βαθμολογία: 2 – Γκολ: 0 – Σύνολο τερμάτων: 27-9 (18)

Άρα κι εδώ, ο Θεσπρωτός είναι αυτός που προβιβάζεται, χάρις στον καλύτερο συνολικό συντελεστή τερμάτων.

Τέλος, αν οι Θεσπρωτός και Κρόνος ηττηθούν και ο ΠΑΣ Αχέρων αναδειχτεί ισόπαλος, τότε προκύπτει ισοβαθμία στους 45 πόντους για τους δύο τελευταίους, και στην ειδική κατάταξη τους η βαθμολογία είναι:

ΠΑΣ Αχέρων: 4
Κρόνος Αργυράδων: 1

Άρα, ο ΠΑΣ Αχέρων κερδίζει την άνοδο.