image description

Ώρα μηδέν στον ΠΑΣ Γιάννινα! Παρά τα λάθη του, τις ατυχίες του, τη διαιτησία και το παρασκήνιο, εν τούτοις μαθηματικά έχει ακόμα ελπίδες να διεκδικήσει την παραμονή του στη Super League, αλλά υπάρχει μόνο ένα και πολύ συγκεκριμένο σενάριο που τον οδηγεί μέχρι τα μπαράζ με τον 2ο της Football League. Το σενάριο αυτό επιβάλλει στον ΠΑΣ να νικήσει τον αήττητο μέχρι σήμερα ΠΑΟΚ, αλλά και να ηττηθεί ο ΟΦΗ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Προφανώς τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ των «κυανόλευκων», αλλά και πριν 29 χρόνια δεν ήταν υπέρ του, όταν πήρε μια αναπάντεχη άνοδο στην Α’ Εθνική το 1990. Τότε ο ΠΑΣ νίκησε στον Εύοσμο τον Μακεδονικό, ενώ η Καστοριά που έπαιζε με την αδιάφορη και υποβιβασμένη Καλλιθέα, δεν κατάφερε να τη νικήσει και το γλέντι που είχε ετοιμαστεί στη μακεδονική πόλη δεν έγινε ποτέ! Μένει, λοιπόν, να δούμε αν μπορούν να επαναληφθούν τέτοια ποδοσφαιρικά θαύματα, με τον πήχη της δυσκολίας αυτή τη φορά να είναι σαφώς πολύ πιο ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαθηματικά την προηγούμενη αγωνιστική, έρχεται με μεγάλο κίνητρο στα Γιάννινα κι αυτό είναι να διατηρήσει το αήττητο, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά στην Ελλάδα από τον Παναθηναϊκό το μακρινό 1964! Από την άλλη μεριά, όμως, το μυαλό είναι περισσότερο στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος την επόμενη εβδομάδα κι αυτό ενδεχομένως να φέρει και κάποιες αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα από τον Λουτσέσκου. Οι σίγουροι απόντες, πάντως, θα είναι ο τιμωρημένος με κάρτες Ελ Καντουρί, ο αρχηγός της ομάδας, Αντελίνο Βιεϊρίνια, που είναι στην Πορτογαλία για να εγχειριστεί στους χιαστούς και ο Λέο Μάτος που ήταν απώλεια της τελευταίας στιγμής με ενοχλήσεις και προφυλάχθηκε για τον τελικό του κυπέλλου.

Ο Γιάννης Πετράκης αναμένεται να έχει κι αυτός κάποιες απουσίες, αλλά κατά βάση τις γνωστές εδώ και πολύ καιρό, των τραυματιών Λίλα, Σιόντη, Ευαγγέλου και Ξύδα και του τιμωρημένου Αθανασιάδη. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, η πιθανότερη ενδεκάδα είναι αυτή που έπαιξε και με τον Πανιώνιο, με τη διαφορά ότι ο Νικολιάς θα ξεκινήσει κανονικά αυτήν τη φορά κι έτσι θα παιχτεί μία θέση στην επίθεση μεταξύ Μάνου και Παμλίδη.

Ο ΠΑΣ οφείλει να καταθέσει μέσα στο γήπεδο όλο του το πάθος και την ψυχή και να κάνει στο ακέραιο το καθήκον του και από εκεί και πέρα στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός μιας χρονιάς που θα πρέπει να κάνει τους πάντες σοφότερους, όποια κι αν είναι η κατάληξή της.

Από εκεί και πέρα, για κάποιους αυτή θα είναι ενδεχομένως η τελευταία φορά που θα πατήσουν το «Ζωσιμάδες» ως γηπεδούχοι (σ.σ. εκτός κι αν ο ΠΑΣ καταφέρει να πάει στο μπαράζ) και σίγουρα σε κάθε «αντίο» δεν παίζουν ρόλο μόνο οι τελευταίες εντυπώσεις, αλλά η γενικότερη συνεισφορά του καθενός κι αυτή δεν πρέπει να απαξιωθεί όσο μεγάλη κι αν θα είναι η πίκρα. Ο ΠΑΣ από την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να κοιτάζει μόνο μπροστά, ούτως ώστε του χρόνου τέτοιον καιρό να επανέλθει πανηγυρικά, αν βέβαια πέσει και δεν αλλάξει κάτι στο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Ο Σιδηρόπουλος «ρεφ»

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League. Φέτος ο Σιδηρόπουλος σφύριξε στο Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2, αφήνοντας με παράπονα και τις δύο ομάδες, τον μεν Λεβαδειακό για ένα γκολ του Μαρκόφσκι, τον δε ΠΑΣ για την αυστηρή αποβολή του Κάργα.

Πέρυσι σφύριξε το ΠΑΣ-Παναθηναϊκός 2-1, με τους Ηπειρώτες να επικρατούν με 2 γκολ του Κόντε. Επίσης είχε σφυρίξει στην πρεμιέρα της Τρίπολης της περσινής σεζόν, όπου ο ΠΑΣ πάλι είχε επικρατήσει με 1-2 του Αστέρα Τρίπολης.

Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) και ο Κούλα Χασάν (Ξάνθης). Τέταρτος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων).