image description

Συγκινημένος, σχεδόν δακρυσμένος ήταν ο Ρασβάν Λουτσέσκου για το επίτευγμα της ομάδας του να κερδίσει αήττητη το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για το πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστεί το ματς για να φτάσει στο ιστορικό ρεκόρ: «Είναι απίστευτο, το συνειδητοποιούμε τώρα τι έγινε. Συγνώμη για τη συγκίνηση, αλλά μ’ έχει αγγίξει πολύ αυτό που έγινε. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς τους παίκτες που δούλεψαν μαζί μου. Περήφανος για το τεχνικό επιτελείο, τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας και μας υποστήριξαν, για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, γιατί ήμασταν δεμένοι. Χαρούμενος που δώσαμε τόσο μεγάλη ικανοποίηση στους φιλάθλους. Το θέλαμε πολύ αυτό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν ήταν εύκολο, ξεκινήσαμε με -2 βαθμούς. Όλοι μαζί σε εύκολες ή δύσκολες στιγμές ήμασταν ενωμένοι να πετύχουμε αυτήν την επίδοση. Οι παίκτες όταν τελειώσουν την καριέρα τους θα θυμούνται αυτές τις στιγμές και θα μπορούν να λένε ότι έκαναν κάτι σημαντικό στην Ελλάδα».

Για τον Λουτσέσκου τι σημαίνει αυτή η χρονιά: «Καταλαβαίνετε πολύ καλά, είμαι ήδη πολύ συγκινημένος. Δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν είμαστε συγκεντρωμένοι για το Σάββατο. Θα πάμε να παλέψουμε. Μετά από 34 χρόνια κερδίσαμε το πρωτάθλημα και πετύχαμε την καλύτερη επίδοση της ιστορίας. Και ο Παναθηναϊκός έχει ένα αήττητο πρωτάθλημα, αλλά είναι πιο πίσω σαν επίδοση από εμάς».

Για το αν είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Λόγω του ότι έχω τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο ήταν η σημαντικότερη χρονιά της ζωής μου».

Όταν μπαίνει τόσο ψηλά ο πήχης τι απομένει για τη συνέχεια: «Πρώτα να κερδίσουμε το κύπελλο, αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι διακοπές, θα ηρεμήσουμε και θα θέσουμε τους επόμενους στόχους».

Ποιες στιγμές θα ξεχώριζε από τη σεζόν: «Η πιο σημαντική στιγμή είναι η νίκη μας μέσα στο Καραϊσκάκης. Έπρεπε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό για να τον προσπεράσουμε. Θέλαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και έπρεπε να μείνουμε μπροστά του».

Για τα αν υπήρχε μια φωτιά που έκαιγε μέσα στους παίκτες από την περσινή σεζόν: «Πρώτα απ’ όλα ο ιδιοκτήτης μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε με φανταστικούς παίκτες. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας τόσο ισχυρός χαρακτήρας στους παίκτες. Μας έδωσε μια αίσθηση εκδίκησης, αλλά πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει για το αν γίνει τελικός χωρίς κόσμο: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι φανταστική. Αν και δεν είμαι αρμόδιος, είναι όμως η άποψη ενός ανθρώπους που είναι μέσα στα γήπεδο».

Σε ποιο ματς πίστεψε ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα αήττητοι: «Ήταν αυτό με τα Γιάννινα. Μετά από 29 παιχνίδια παίζαμε με μια ομάδα που είχε ισχυρό στόχο, να παραμείνει στην κατηγορία. Οπότε αυτό είναι το ματς είναι που ένιωσα τα συναισθήματα αυτά. Ακόμα και με τον Λεβαδειακό δεν είχα τόση χαρά μέσα μου. Κερδίσαμε έναν τίτλο, πολλές τον κερδίζουν σε όλον τον κόσμο, αλλά το να συγκρίνεσαι με ομάδες που έχουν αήττητο είναι κάτι σημαντικό».