Ο Ευριπίδης Γιάκος έκλεισε 11 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και από αύριο θα είναι από τους παίκτες που θα πρέπει να συζητήσει αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει από την ομάδα, καθώς ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του. Όπως είπε στις δηλώσεις του η επιιυμία του είναι να παραμείνει και να βοηθήσει στην άμεση επιστροφή:

“Ένας κύκλος κλείνει σήμερα. Η ομάδα υποβιβάζεται. Μια ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια είχε μεγάλες στιγμές, βγήκαμε και στην Ευρώπη. Φέτος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, έγιναν και κάποια άλλα πράγματα και πλέον είναι δύσκολες στιγμές για μας, τον πρόεδρο, τον προπονητή και τον κόσμο.”

Για τα δικά του συναισθήματα:  “Έχω μια ολόκληρη ζωή εδώ, έντεκα χρόνια, πραγματικά είναι δύσκολη στιγμή και για μένα. Υπάρχει μια συγκίνηση, αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν τα καταφέραμε, ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα και δε θα αργήσει να επιτρέψει εκεί που ανήκει.”

Για το μέλλον και αν θα ήθελε να μείνει: “Ο ΠΑΣ έχει ιστορία έχει παιδιά που μπορεί να προωθεί στην πρώτη ομάδα και μαζί με κάποια άλλα παιδιά που θα μείνουν στην ομάδα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εννοείται πως θέλω να μείνω, θα τα συζητήσουμε από αύριο. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, είναι βαρύ το κλίμα αλλά ο ΠΑΣ έχει μέλλον και δε θα αργήσει να γυρίσει για να τον καμαρώσει ο κόσμος. ”

Για τους Έλληνες της ομάδας: “Τα ελληνόπουλα θα το θυμούνται, οι ξένοι θα πάνε στις πατρίδες τους και θα το ξεχάσουν. Σίγουρα ο κόσμος έχει πίκρα, δεν καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα και θα συναντάμε τον κόσμο αλλά εντάξει κάναμε προσπάθεια. Από του χρόνου θα ξεκινήσουμε νέα προσπάθεια.”

Για το τί έφταιξε: “Έχουν γίνει πολλά από τη αρχή της σεζόν. Ο Κόντε έφυγε μια μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήρθαν νέοι παίκτες, κάποιοι δε βγήκαν, κάπου μπερδεύτηκαν τα πράγματα, είχαμε και κάποιες ατυχίες με τη διαιτησία όπου θα είχαμε τέσσερις πέντε βαθμούς παραπάνω. Πάντως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε.”