Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έγραψε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αφού ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά δεν χάρηκε τη σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ όσο θα ήθελε, αφού ο ΠΑΣ που ήταν η ομάδα που τον ανέδειξε και που μαζί του έφτασε ψηλά, υποβιβάζεται, ενώ και ο γυμναστής τερματοφυλάκων κ. Πλαβούκος ήταν αυτός που πίστεψε σ’ αυτόν όταν ακόμα συνεργάζονταν στον Πανθρακικό και μοιράστηκε μαζί του την πικρία και την απογοήτευση.

Αναλυτικά ο έμπειρος τερματοφύλακας μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέφερε τα εξής:

Για τη φετινή χρονιά είπε: «Το σημαντικό είναι πως έκλεισε μια χρονιά σπουδαίας προσπάθειας δέκα μηνών με πολύ σπουδαία αποτελέσματα. Είμαι πολύ περήφανος. Από τον προπονητή μέχρι και τους φροντιστές κάναμε μια σπουδαία χρονιά. Με εξαίρεση τους τραυματισμούς όλα ήταν ιδανικά».

Για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ και την αγκαλιά στον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Πλαβούκο που τον ανέδειξε: «Δεν το χάρηκα πολύ σήμερα, ένας λόγος είναι πως έπεσε ο ΠΑΣ, έπαιξα εδώ, είδα παλιούς μου συμπαίκτες να κλαίνε. Είναι κρίμα, είναι μεγάλη ομάδα, μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω την αξία μου, χωρίς αυτό το βήμα στην καριέρα μου δεν θα ήμουν σήμερα εδώ. Ο κ. Πλαβούκος είναι σταθμός στην καριέρα μου, με έβαλε στον χάρτη, μου έδωσε ευκαιρία να δείξω την αξία μου. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής τερματοφυλάκων».

Για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ: «Αντιμετωπίζουμε μια ΑΕΚ διαβασμένη, θέλει πολύ συγκέντρωση, η προετοιμασία ξεκινάει από αύριο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, το μάτι μας γυαλίζει και θα πάμε να τα δώσουμε όλα όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια».