image description

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, άνοιξε το βράδυ της Κυριακής θέμα διαδοχής του Γιάννη Πετράκη, η ονοματολογία ξεκίνησε, έστω και δειλά. Βέβαια το πολύ μακρινό παρελθόν έχει δείξει ότι πολλά μπορεί να ακούγονται, αλλά στο τέλος ο κ. Χριστοβασίλης θα προτιμήσει, όχι κάποιον από τους «σκυταλοδρόμους» των πάγκων, αλλά την έκπληξη και ενδεχομένως ένα πρόσωπο που ίσως να αμφισβητηθεί έντονα στην αρχή, αλλά θα έχει υψηλά κίνητρα και με την κατάλληλη στήριξη θα καταφέρει να τους κερδίσει όλους. Αν κινηθεί σ’ αυτή τη λογική, τότε κάποια ονόματα όπως των Τεννέ, Χάβου, Τσιώλη, Βοσνιάδη ή Γρηγορίου δύσκολα θα προτιμηθούν.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα για τον Γιάννη Τάτση. Είναι μια περίπτωση αρκετά ενδιαφέρουσα, επειδή ξέρει την ομάδα και το περιβάλλον και τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο. Κάποιοι, όμως, μέσα στην ομάδα τον συγκρίνουν με τον υιό Πετράκη που είχε ανάλογη εξαιρετική πορεία πέρυσι με τον Κισσαμικό, αλλά όχι μεγάλη διάρκεια και θα προτιμούσαν κάποιον που να έχει δείξει περισσότερα δείγματα της δουλειάς του. Ωστόσο το όνομα του Τάτση είναι απ’ αυτά που θα συζητηθούν στις κλειστές συσκέψεις στην ομάδα, αρκεί εκείνος να θέλει να αποχωρήσει από την Κρήτη και ο Πλατανιάς να τον αποδεσμεύσει χωρίς να του προτείνει να παραμείνει. Μην ξεχνάμε ότι ήταν επιλογή του Τάτση να ζήσει μόνιμα στην Κρήτη όταν έφυγε από τις υποδομές του ΠΑΣ και όχι κάποια τυχαία επαγγελματική πρόταση.

Εκτός του Τάτση εξετάζονται τα προφίλ κι άλλων προπονητών που έχουν δίψα για διάκριση και θέλουν να «συστηθούν» ή να «ξανασυστηθούν» στο ελληνικό κοινό. Τέτοιες περιπτώσεις είναι από την ξένη αγορά. Η Ιβηρική χερσόνησος, για παράδειγμα, μπορεί να απασχολήσει.

Το καλό για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ότι αφενός έχει αρκετό χρόνο να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις και αφετέρου ότι είναι μια ελκυστική ομάδα για οποιονδήποτε προπονητή θέλει να κάνει μια νέα αρχή σε ήρεμο διοικητικό περιβάλλον. Ο κ. Χριστοβασίλης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τους προπονητές του χωρίς να υπολογίζει το κόστος και αυτό για κάθε προπονητή από μόνο του είναι αρκετό για να θέλει να έρθει στα Γιάννενα.