Εν μέσω μεγάλης έντασης συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού που αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, αφού οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι έντονες!

Η τομεάρχης αθλητισμού της Ν.Δ., Άννα Καραμανλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Βασιλειάδη, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Παρακολουθήσαμε τελικό κεκλεισμένων των θυρών, από τον οποίον δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ των καλεσμένων. Στο μπάσκετ με την παρέμβασή σας τα κάνατε χειρότερα. Με ότι καταπιάνεστε το κάνετε χειρότερο. Ρίχνετε το μπαλάκι στην ΕΠΟ για να διορθωθούν οι αδικίες. Γιατί καθυστερήσατε;».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπούκωρος είπε: «Γιατί νομοθετήσατε τώρα; Λέτε να δει η ΕΠΟ με συμπάθεια τις αδικίες. Αυτό είναι μνημόσυνο, δεν είναι τροπολογία. Είναι η επιτομή της κακής νομοθέτησης. Γνωρίζετε ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι πέφτουν; Αδικούνται ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο ΠΑΣ Γιάννινα, το Αιγάλεω και άλλες. Αιχμαλωτίζετε ιστορικά σωματεία που έκαναν πρωταθλητισμό»

Βασιλειάδης: «Αναπολείτε το παλαιό καθεστώς»!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης πέρασε ακολούθως στην αντεπίθεση απαντώντας στους επικριτές της αναδιάρθρωσης:

«Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν. Όλοι το γνώριζαν! Η προσωπική μου άποψη είναι 3 κατηγορίες των 10 ομάδων. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι λίγκες – θυμηθείτε την συζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι – ήθελαν 14 ομάδες και εμείς το δεχθήκαμε. Επίσης μας είχαν ζητήσει να μην ισχύσουν τότε άμεσα οι αλλαγές αλλά από τώρα. Στις 9/4 έστειλε η ΕΠΟ τις αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνω τις τοπικές διαμαρτυρίες. Υπήρξαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, που είχαν στο παρελθόν βαρίδια από απατεώνες και ταλαιπωρήθηκαν. Ήρθε όμως μια ολοκληρωμένη πρόταση με τηλεοπτικά δικαιώματα και τα πάντα. Αν δεν το κάναμε και δεν υπήρχε αναδιάρθρωση πόσες ομάδες θα ανέβαιναν στην Β’ κατηγορία; Χωρίς την αναδιάρθρωση με την παλιά δομή, οι 8 πρωταθλητές του ερασιτεχνικού έδιναν μπαράζ και ανέβαιναν οι 4 σε μια κατηγορία χωρίς οικονομικό πλάνο. Τώρα έχουμε ασφαλές πλάνο».

Απευθυνόμενος στην Άννα Καραμανλή, εξάλλου, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Μας λέτε ό,τι με ότι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Εσείς με ό,τι καταπιάνεστε το κάνετε παράγκα! Αναπολείτε τώρα το παλιό καθεστώς. Αναπολείστε το!».

Η βουλευτής της Ν.Δ. του απάντησε: «Οι παράγκες έχουν γίνει πολυκατοικίες με εσάς»!

Αντιδράσεις και σκληροί χαρακτηρισμοί υπήρξαν και από άλλους βουλευτές και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝ.ΑΛ., είπε: «Είναι μια τροπολογία που έρχεται πολύ πρόχειρα στην Βουλή με εκβιασμένη συμφωνία από τους φορείς του αθλητισμού που δεν δίνει λύση. Είμαστε υπέρ σε μια αναδιάρθρωση που έρχεται από κάτω προς τα πάνω. Καταψηφίζουμε αυτήν την τροπολογία και θεωρούμε πως θα δημιουργήσει περισσότερα θέματα από αυτά που υποτίθεται πως έρχεται να λύσει».

Από την πλευρά του ΚΚΕ, μίλησε ο Εμμανουήλ Συντυχάκης: «Την τροπολογία για την αναδιάρθρωση την θεωρούμε ως μια προσωρινή λύση που κάθε φορά που εκτροχιάζεται αυτή η άθλια κατάσταση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και προσπαθεί και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες να κρατήσουν αυτήν την άθλια κατάσταση σε κάποιες λεπτές ισορροπίες. Εμείς θα ψηφίσουμε Παρών».

Τον λόγο εν συνεχεία πήρε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι: «Γιατί έρχεται τώρα κάτι τόσο σημαντικό; Αδικείτε τη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά που κατηγορούσε ως αντιπολίτευση. Είδαμε επεισόδια σε αγώνα χωρίς φιλάθλους. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε αγώνα χωρίς ομάδες. Σφίγγετε τόσο πολύ τον αθλητισμό που στο τέλος θα τον πνίξετε».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος από την Χρυσή Αυγή, ανέφερε από την πλευρά του: «Να αποσυρθεί η τροπολογία, επειδή έρχεται σήμερα μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων και θίγει πολλές ομάδες, ιδίως αυτές που ανεβαίνουν από τη Γ’ Εθνική. Νομοθετείτε χωρίς λογική».

Τέλος, απαντώντας στον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστο Μπούκωρο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας σημείωσε: «Οι αντιδράσεις είναι καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, για τις ομάδες. Ειδικά από τον κ. Μπούκωρο. Η αναδιάρθρωση έχει αποφασιστεί από την Super League και την ΕΠΟ και το υπουργείο Αθλητισμού, όταν δώσαμε στις ομάδες τα τηλεοπτικά δικαιώματα από την ΕΡΤ. Γιατί δεν ρωτάτε την ΕΠΟ, την Super League και την Football League; Είναι σε σωστή κατεύθυνση η τροπολογία. Η ανικανότητα των παραγόντων έφτασε το ποδόσφαιρο εδώ που είναι σήμερα».

[Πηγή: sport-fm.gr]