Η πιο κρυστάλλινη και μη αμφίσημη διάταξη του ΚΑΠ, που αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, τελικά δεν θεωρήθηκε και τόσο «κρυστάλλινη» από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα που ζητούσε να παραμείνει στη Super League και να μην ισχύσει από φέτος η αναδιάρθρωση.

Η Super League μέσω του δικηγόρου της κ. Γιάννη Οικονομάκου ισχυρίστηκε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε να κάνει την προσφυγή τότε που υπογραφόταν η προκήρυξη του πρωταθλήματος, καθώς τώρα είναι αργά να αλλάξουν τα δεδομένα, ισχυρισμό που φαίνεται ότι αποδέχτηκε το δικαστήριο, αν και δεν είναι ακόμα γνωστό το σκεπτικό, παρά μόνο η απορριπτική απόφαση.

Πρόσθεσε δε, ότι η προκήρυξη βάσει της οποίας θα υποβιβάζονταν απ’ ευθείας τρεις ομάδες, εγκρίθηκε κανονικά και από την ΕΠΟ.

Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ τόλμησε και τα έβαλε με το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΕΠΟ και Super League, αλλά και με την κυβέρνηση, καθώς προσέφυγε ενάντια στην αναδιάρθρωση που είχε ψηφίσει η Βουλή μόλις πριν 3 μέρες και όπως ήταν φυσικό δεν κατάφερε να βγει κερδισμένη. Τουλάχιστον ας προετοιμαστεί κατάλληλα για το μέλλον.

Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ δεν έχει τη δυνατότητα άλλου ένδικου μέσου και θα πρέπει να προγραμματίσει την επόμενη μέρα της στη Super League 2.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

– Συνεκδικάζει α΄) την από 10.05.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 17483/13.05.2019 προσφυγή της εδρεύουσας στα Ιωάννινα (στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. Ανατολής Ιωαννίνων) και εκπροσωπούμενης νόμιμα ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, για την ακύρωση της από 09.05.2019 αποφάσεως του Διοικητικού Συμ-βουλίου του καθού η προσφυγή, εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής (οδός Μεσογείων αριθμ. 174) και εκπροσωπούμενου νόμιμα, Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ Συν. Π.Ε.», περί επικυρώσεως της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ποδο-σφαίρου Α΄ εθνικής κατηγορίας (Super League) αγωνιστικής περιόδου 2018 / 2019,ως προς το σκέλος που επικυρώνει τον απ΄ ευθείας υποβι-βασμό τριών (3) ομάδων στην κατώτερη κατηγορία, κλπ και β΄) την από 14.05.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 17741/14.05.2019 προσεπίκληση του καθού η προσφυγή, εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής (οδός Μεσογείων αριθμ. 174) και εκπροσωπούμενου νόμιμα, Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ Συν. Π.Ε.» κατά της ενταύθα εδρεύουσας (Πάρκο Γουδή) και εκπροσωπούμε-νης νόμιμα, ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (τριτοβάθμιου αθλητικού σω-ματείου) με την επωνυμία «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία / Ε.Π.Ο.».

– Δέχεται τυπικά την προσεπίκληση.

– Απορρίπτει την προσφυγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ