Το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα με την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, αλλά από τον κ. Βασιλειάδη πετάχτηκε το μπαλάκι του αριθμού των ομάδων της Super League 2 στην ΕΠΟ, ώστε να αποφασίσει εκείνη αν το νέο πρωτάθλημα θα γίνει με 12 ή 14 ομάδες.

Την προσεχή Τετάρτη, λοιπόν, 22 Μαΐου, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να αποφασίσει, κατά πρώτον αν θα γίνουν οι ομάδες 14 και κατά δεύτερον από πού θα προκύψουν οι δύο επιπλέον ομάδες.

Ηρακλής και Τρίκαλα ελπίζουν ότι δεν θα υποβιβαστούν στη νέα Football League και θα συμπληρώσουν εκείνες τη 14άδα, ενώ οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής ελπίζουν ότι έστω και μέσω μπαράζ μεταξύ τους θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν εκείνοι τα δύο επιπλέον εισιτήρια.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως γίνεται αντιληπτό, αφού άλλη δυναμική –λόγω ονόματος και ιστορίας- θα έχουν Ηρακλής και Τρίκαλα και άλλη οι ομάδες που θα προέρχονται από τη Γ’ Εθνική.

Στο μεταξύ, ένα ακόμα θέμα που ακόμα βρίσκεται στον “αέρα” είναι η μορφή των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες και αν αυτά θα διεξάγονται με πλέι-οφ και πλέι-άουτ ή με γ’ γύρο. Μέσα στον Μάιο αναμένεται να κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις από τις λίγκες για να αποφασίσει η ΕΠΟ.

Και τέλος, ένα από τα μείζονα θέματα είναι και ο αριθμός των ομάδων που θα ανεβαίνουν ή θα πέφτουν κατηγορίες. Η Super League 2 λογικά θα διεκδικήσει την απευθείας άνοδο 2 ομάδων, η Super League θα ζητήσει υποβιβασμό μίας ομάδας και μπαράζ του 13ου με τον 2ο και την τελική απόφαση μάλλον θα κληθεί να πάρει πάλι φέτος η ΕΠΟ, όπως έκανε και πέρυσι.