image description

Εβδομάδα που θα φέρει δεύτερο κύμα εξελίξεων στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτή που έρχεται και η οποία είναι η τελευταία για τους ποδοσφαιριστές πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το Σαββατοκύριακο έχει δοθεί ρεπό και από Δευτέρα ως Παρασκευή θα έχουμε τις τελευταίες προπονήσεις, εκτός αν αποφασίσουν στην ομάδα να το λήξουν και 1-2 μέρες νωρίτερα, λόγω των εκλογών. Αλλά προς στιγμήν αυτή είναι η τελευταία μέρα που οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές θα δώσουν ραντεβού στο γήπεδο.

Μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει ο Γιάννης Πετράκης από το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές Γιάκος, Βελλίδης, Αθανασιάδης, Μάνος, Ντόλοβατς, Βιδάλ και Ευαγγέλου. Ο τελευταίος είχε διετή δανεισμό, αλλά επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά τον υποβιβασμό.

Όπως είχε τονίσει προς την ομάδα ο κ. Χριστοβασίλης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν θα προχωρούσε κανένα άλλο θέμα σχετικό με το ρόστερ, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το που θα αγωνίζεται ο ΠΑΣ τη νέα σεζόν. Από τη στιγμή που ο υποβιβασμός είναι οριστικός, θα τεθούν και πάλι όλα τα θέματα επί τάπητος.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι του μεν Κάργα το συμβόλαιο λήγει, του δε Νεόφυτου Μιχαήλ η παραμονή για δεύτερη σεζόν εξαρτάται από το αν θα συναινέσει ο ΑΠΟΕΛ. Οι υπόλοιποι δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

Ο κόσμος από την πλευρά του πιέζει για ανανέωση του ρόστερ, ενώ ο κ. Χριστοβασίλης θεωρεί ότι ένας κορμός με μεγάλη εμπειρία από τη Super League θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά στο νέο πρωτάθλημα. Η «χρυσή τομή» θα βρεθεί κάπου στη μέση, αφού δεδομένα η ομάδα θα χρειαστεί προσθήκες.

Όσον αφορά τον νέο προπονητή, ουσιαστικά το θέμα αντικαταστάτη του κ. Πετράκη άρχισε να «τρέχει» από την Παρασκευή και μετά που οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός. Δεν υπάρχει πληροφορία προς το παρόν αν ο προπονητής θα είναι Έλληνας ή ξένος, ωστόσο από την ελληνική αγορά το προβάδισμα της προτίμησης του κόσμου φαίνεται να έχουν ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Τάτσης.

Ο κ. Χριστοβασίλης είναι άνθρωπος των εκπλήξεων σ’ αυτά τα θέματα και ως προφίλ σκιαγραφείται κάποιος που να έχει φιλοδοξίες και να έχει και προοπτικές να μείνει στον πάγκο για χρόνια και όχι απλά διεκπεραιωτικά μέχρι να ανεβάσει την ομάδα. Ως το τέλος του μήνα, πιθανότατα, το θέμα θα έχει κλείσει.