Στην τελική ευθεία εισέρχονται από σήμερα οι προπονήσεις της σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα και οι παίκτες στο τέλος της εβδομάδας φεύγουν για καλοκαιρινές διακοπές. Εκ παραδρομής σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει ότι έχει αποχωρήσει και ο κ. Ταουσιάνης μαζί με τον Γιάννη Πετράκη, αλλά ο κ. Ταουσιάνης παραμένει στο πόστο του, καθώς επίσης οι Αλεξίου και Πλαβούκος, από τους οποίους ο κ. Χριστοβασίλης είχε ζητήσει να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, ώστε να μη μείνουν σε απραξία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας, θα αποφασίσει και ποιους θα έχει άμεσους συνεργάτες.

Το θέμα προπονητή είναι απ’ αυτά που βρίσκονται σε προτεραιότητα τις τελευταίες μέρες και ειδικά από τη στιγμή που το Διαιτητικό Δικαστήριο έβαλε «ταφόπλακα» στις τελευταίες ελπίδες παραμονής.

Οι λύσεις που παίρνουν προβάδισμα είναι από την ελληνική αγορά και φαίνεται ότι θα προτιμηθεί προπονητής που να έχει κάποιο σχετικά πρόσφατο πέρασμα από τη Β’ κατηγορία, ώστε να ξέρει τι να περιμένει και τι απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, το όνομα του οποίου «έπαιζε» αρκετά, είναι πολύ κοντά στον Απόλλωνα Σμύρνής. Άλλοι υποψήφιοι για τον «κυανόλευκο» πάγκο είναι οι Μπάμπης Τεννές, Μιχάλης Γρηγορίου, Γιάννης Τάτσης, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ακόμα και ο Στάικος Βεργέτης που δούλεψε στο πρώτο μισό της σεζόν στη Δόξα Δράμας, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Σάκη Τσιώλη και Αλέκου Βοσνιάδη, με ελάχιστες όμως πιθανότητες.

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα της έκπληξης, με τον πρόεδρο είτε να επιλέγει κάποιον ξένο, με γνώση όμως της ελληνικής πραγματικότητας ή και κάποιον που να θεωρεί ότι έχει τα κίνητρα και τις φιλοδοξίες και μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση που θα έχει η χρονιά.

Όποιος και να είναι όμως προπονητής, ο πρωταθλητισμός και η πορεία «τρένου» απαιτούν μεταγραφές που να είναι από το λεγόμενο «πάνω ράφι». Και τις δύο φορές που ανέβηκε επί Χριστοβασίλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε στο ρόστερ του παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Την πρώτη σεζόν επί Όγιος η ομάδα διέθετε Λουτσιάνο, Ριμόλντι, Μπουχάν, Σαϊτιώτη, Σολάκη, Κοντογουλίδη, ενώ το 2010-2011 με Ντεμόλ προπονητή υπήρχαν οι Πάντος, Ντε Βινσέντι, Πατσατζόγλου, Βάντερσον , Σιαλμάς και Μπακαγιόκο.

Πολλά, λοιπόν, θα κριθούν από το αν θα μείνουν στο ρόστερ παίκτες όπως οι Ν. Μιχαήλ, Κάργας, Νικολιάς, Κάστρο, Σεργκελασβίλι και τι ξένοι θα έρθουν να τους πλαισιώσουν, ενώ στο κάδρο θα πρέπει να μπουν οπωσδήποτε και κάποιοι νεαροί παίκτες, καθώς είναι ευκαιρία ο ΠΑΣ στη Super League 2 να αναδείξει τους δικούς του παίκτες που έρχονται από τις υποδομές του.

Να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ως ομάδα που υποβιβάστηκε, μπορεί να έχει στο ρόστερ του 5 ξένους από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., αλλά μόνο 3 μπορούν να είναι ταυτόχρονα στην ενδεκάδα και 1 ακόμα στον πάγκο, που μπορεί να αλλάξει μόνο ξένο. Δεν υπάρχει περιορισμός σε κοινοτικούς. Ως ξένοι με τα τωρινά δεδομένα του ρόστερ θεωρούνται οι Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Νάουμετς και Κούζικ.

Εν κατακλείδι, η εβδομάδα που διανύουμε και η οποία θα φέρει στα Γιάννενα τον κ. Χριστοβασίλη, θα απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα για το ρόστερ, αφού όσοι δεν αποχώρησαν μέχρι τώρα η ομάδα θέλει να τους κρατήσει (αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μείνουν όλοι) και μέχρι το τέλος του μήνα το αργότερο θα κλείσει και το θέμα του προπονητή.

Μεταγραφικά θέματα θα προχωρήσουν αφού επέλθει συμφωνία με νέο προπονητή και αφού οριστικοποιηθεί ποιες άλλες αποχωρήσεις θα υπάρξουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ