Τον αντικαταστάτη του Γιάννη Πετράκη ψάχνει ο Γιώργος Χριστοβασίλης και από τη στιγμή που δεν προχώρησε η συνεργασία με τον Νίκο Παπαδόπουλου, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ «ζυγίζει» τις επόμενες επιλογές του, με πρώτη προτεραιότητα την ελληνική αγορά και ως έσχατη λύση την ξένη. Τάτσης και Γρηγορίου προβάλλουν αυτή τη στιγμή ως φαβορί.

Το όνομα του Γιάννη Τάτση υπήρχε στη λίστα του ΠΑΣ Γιάννινα και πριν τον Παπαδόπουλο, όμως το χθεσινό ματς του ΟΦΗ με τον Πλατανιά ανέβασε κι άλλο τις «μετοχές» του.

Εν τω μεταξύ, είναι χαρακτηριστικό της ταύτισης του κόσμου με τον Τάτση, μετά τη διαιτητική «σφαγή» που υπέστη χθες η ομάδα του. Πολλοί φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα χθες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρότρυναν τον κ. Χριστοβασίλη να φέρει στην ομάδα έναν από τους ανερχόμενους και πιο φιλόδοξους προπονητές αυτή τη στιγμή.

Βέβαια δεν αρκεί να θέλει ο κόσμος ή η ΠΑΕ, πρέπει και ο ίδιος ο Τάτσης να επιθυμεί να αποχωρήσει από τον Πλατανιά και την Κρήτη, οπότε η περίπτωσή του ίσως να παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες.

Το δεύτερο όνομα που παίζει για τον «κυανόλευκο» πάγκο είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου. Αν και δεν σκορπά τον ενθουσιασμό, μια σχετική ανοχή του κόσμου την έχει, μέχρι να δείξει τα δείγματα της δουλειάς του και να πείσει ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με μια ομάδα που θα έχει την πίεση του χρόνου.

Όποια επιλογή και να γίνει, πάντως, προϋποθέτει ένα πανίσχυρο ρόστερ και ένα επιτελείο πετυχημένων ανθρώπων γύρω από τον προπονητή.

Αν υπάρχουν οι καλοί παίκτες, κάνουν «μάγκα» και τον οποιονδήποτε προπονητή έχει τη φιλοδοξία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι του Γιάννη Χριστόπουλου, που δεν είχε κάποιο βαρύ βιογραφικό, όμως βρήκε ο ίδιος κάποιους παίκτες, το ρόστερ πλαισιώθηκε και από κάποιους έμπειρους και έκανε την τρομερή πορεία του 2012-2013. Τότε η ομάδα διέθετε Φέγκρους, Πάντο, Οικονόμου, Ντε Βινσέντι, Τσουκαλά, Λίλα, Ντάσιο, Πατσατζόγλου, Γεωργίου, Κοροβέση, Κολοβέτσιο, Ίλιτς κ.α.

Επιπλέον υπήρχε κι ένα εξαιρετικό επιτελείο βοηθών, με Θωμαΐδη (βοηθό), Παπαδάκη (γυμναστή), Παγανιά (γυμναστή τερματοφυλάκων), οπότε η στήριξη στον άπειρο προπονητή ήταν τέτοια που τον κατέστησε κορυφαίο της χρονιάς.

Αν δεν προχωρήσει κάποια περίπτωση από τις παραπάνω, ίσως τότε ο κ. Χριστοβασίλης να στραφεί στην ξένη αγορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ