Μόλις ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα Γρηγορίου στον ΠΑΣ Γιάννινα, θα ξεκινήσει άμεσα και ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Κάποιες αποχωρήσεις από το ρόστερ ήταν επιλογή της διοίκησης να γίνουν ή έπρεπε να γίνουν (Μάνος και Ευαγγέλου που ήταν δανεικοί), ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία. Όμως το τι θα γίνει από εδώ και πέρα θα έχει και τη σφραγίδα του νέου τεχνικού.

Υπάρχουν, όμως, και δύο ακόμα περιπτώσεις παικτών που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούληση  του προπονητή τι θα γίνει. Πρόκειται για τους Κάργα και Νεόφυτο Μιχαήλ, για τους οποίους μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προκύψει κάποιο νέο.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι παίκτες που δεν έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ δεσμεύονται με συμβόλαια. Αυτό είναι ένα σημαντικό ατού της ομάδας, αφού δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει τον σχεδιασμό από το μηδέν, αλλά μπορεί να «χτίσει» στην εμπειρία και τις δυνατότητες αυτών των παικτών να διαχειριστούν μια κατηγορία που θα είναι απολύτως στα μέτρα τους. Αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν θα παρουσιαστούν παίκτες που θα πιέσουν να αποχωρήσουν.

Πρόεδρος και προπονητής θα βάλουν κάτω τα δεδομένα, θα δουν τι επιλογές δίνει το υπάρχον ρόστερ και μετά θα κινηθούν ανάλογα για τις μεταγραφές. Εκεί που σίγουρα θα χρειαστεί μια ενίσχυση ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας παίκτης για την επίθεση κι ένας ή δύο στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς η ομάδα έπασχε στις θέσεις 8 και 10. Είναι νωρίς, πάντως, για να γραφτούν πιθανοί στόχοι και θέσεις, αφού ακόμα δεν ξεκαθάρισε ποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν.

Ο κ. Χριστοβασίλης ενδέχεται να κινηθεί και για την περαιτέρω στελέχωση της ομάδας, καθώς λείπουν οι εξειδικευμένοι συνεργάτες σε θέματα μεταγραφών και σκάουτινγκ, ενώ ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα είναι και οι υποδομές, αφού μόνο η Κ19 έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στη Super League 2. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο κ. Τερεζόπουλος θα συνεχίσει ως τεχνικός διευθυντής υποδομών, μετά το ατύχημα που είχε με τη μηχανή του.