Δεν επιβεβαίωσε τον Ηλία Πουρσανίδη ο πρόεδρος της Football League, ότι το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 θα διεξαχθεί μ’ έναν από τους τρόπους που δεν προτίμησε η Super League 1. Με δήλωσή του στο site της διοργανώτριας αρχής, ο κ. Λεουτσάκος είπε ότι ο τρόπος του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί από τις 12 ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα, προέβη στην εξής δήλωση:

«Με τον πρόεδρο της Super League, κ. Λυσάνδρου, έχουμε άψογη συνεργασία και οργανώνουμε κοινές δράσεις, προκειμένου να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό το προϊόν σε όλες τις κατηγορίες και στις υποδομές μας.

Ουδέποτε βεβαίως συζητήσαμε με κανέναν, τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της SL2 για τη νέα περίοδο. Αυτό θα αποφασιστεί σε προσεχές συμβούλιο με τα 12 μέλη της κατηγορίας, όπου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την σεζόν 2019-2020».

Στο μεταξύ, ο κ. Λεουτσάκος παραχώρησε συνέντευξη στο sdna.gr για την αναδιάρθρωση, τις 12 ομάδες που δεν θα μπορέσουν τελικά να γίνουν 14, αλλά και για τα ποσά που θα μοιραστούν οι ομάδες από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

-Κατά πόσο μπορεί η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων να βοηθήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο; 

«Βεβαίως με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να βοηθήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαφέστατα θα μπορούσε να γίνει και με ακόμα καλύτερους όρους και προϋποθέσεις αλλά σίγουρα και σε αυτή την κατάσταση βοηθάει προς την σωστή κατεύθυνση.

Έρχονται σημαντικά έσοδα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην Super League 2. Τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά όταν στην Football League έχεις έσοδα περίπου 60.000 ευρώ και στην Super Leaague 2 έχεις 700-800 χιλιάδες.

Σαφώς οι ομάδες της Football League (Τρίτη κατηγορία) είναι πιο αδικημένες, αλλά μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε μοιραστεί καλύτερα το χρηματοοικονομικό κομμάτι».

-Ποίο είναι το σχέδιο για την Super League 2 και αν υπάρχει περίπτωση αυτή να διεξαχθεί με 14 ομάδες ;

«Η ΕΠΟ έχει πάρει απόφαση να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 με 12 ομάδες και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, δεν είναι κάτι που είναι στο δικό μας χέρι».

-Κατά πόσο οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Football League μπορούν να παραμείνουν βιώσιμες ;

«Με μια σωστή κατανομή των οικονομικών πόρων σαφώς και μπορούν να επιβιώσουν. Πλέον έρχονται σε ένα ποδόσφαιρο πιο νοικοκυρεμένο.

Όταν ένας άνθρωπος αναλαμβάνει μια εταιρία θα πρέπει να γνωρίζει που βαδίζει, τι πρόκειται να πληρώσει και τι έσοδα έχει. Τώρα είναι ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο καθώς όλα τα πρωταθλήματα λειτουργούν επαγγελματικά με στάνταρ έσοδα.

Όλες οι ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν από την αρχή τα έξοδα τους και να έχουν δικλείδες ασφαλείας, όταν ένας παράγοντας ασχολείται με το ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να καταστρέφεται από αυτό αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο».

-Τι πόσα αναμένεται περίπου να εισπράξει κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στην Super League 2 ;

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Εχθές επικυρώθηκε η βαθμολογία της Football League και είμαστε ακόμα στην αρχή, υπάρχει πολύ δρόμο ακόμα για να γνωρίζουμε πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2.

Οι ομάδες της Football League και τις Super League 2 θα καταθέσουν  τις προτάσεις τους και θα συζητηθούν. Θα επιλέξουμε ότι είναι καλύτερο και περισσότερο βιώσιμο για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων».

-Υπάρχει άμεση επαφή με την αρμόδια επιτροπή της Super League ;

«Βεβαίως με τον κ.Λυσάνδρου έχουμε άμεσε επαφή για τα περισσότερα θέματα, είναι ένας νέος άνθρωπος και θέλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ακολουθήσει μια ενιαία γραμμή. Νομίζω ότι δεν είχαμε ποτέ καλύτερες σχέσεις με το πρωτάθλημα της Super League».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ