Μια σημαντική προσωπική επιτυχία κατέγραψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης για τη συνέχιση λειτουργίας των μικρότερων ομάδων υποδομών Κ17 και Κ15. Οι δύο αυτές ομάδες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Super League 1, αφού η πρόταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ έτυχε θετικής απάντησης από τη Super League 1, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τον ΠΑΣ ήταν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα αυτό των υποδομών, αφού θα έχανε μια ολόκληρη “φουρνιά” ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας και της υπόλοιπης Δ. Ελλάδας, που θα αναγκάζονταν να προτιμήσουν ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, η ΑΕΛ, ο Βόλος ή τις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, όμως, δημιουργεί και το επιπρόσθετο καθήκον να δομηθεί ακόμα καλύτερα το σύνολο των ομάδων υποδομών, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικός ο ΠΑΣ για τα παιδιά και τους γονείς τους.

Τη σχετική πρόταση του κ. Χριστοβασίλη είχε αποκαλύψει το super-fm.gr από τις 17 Απριλίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει ότι μετά από προσπάθειες και πρωτοβουλίες της για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων υποδομών αλλά και τη διασφάλιση της υπάρχουσας σημαντικής αυτής δομής των ομάδων, εξασφάλισε τη συμμετοχή των ομάδων Κ15 και Κ17 στο πρωτάθλημα υποδομών της SUPER LEAGUE Ελλάδας. Αντίστοιχα η Κ19 θα συμμετάσχει στο υπάρχον και προβλεπόμενο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2, ενώ η Κ16 του ΠΑΣ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της ως μεταβατικό στάδιο των ποδοσφαιριστών της Κ15, στην Κ17.