image description

Ο Αλέξης Μιχαήλ δεν έγραψε ιστορία μόνο με τα 15 χρόνια που υπηρέτησε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και σε αριθμούς στατιστικής.

Η στατιστική, λοιπόν, τον φέρνει 3ο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στον ΠΑΣ Γιάννινα σε συμμετοχές, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Συγκεκριμένα ο τέως –πλέον-αρχηγός αγωνίστηκε σε 306 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ξεπερνώντας τον Νίκο Λάππα που είχε 303. Όμως για λίγο δεν κατάφερε να φτάσει τις συμμετοχές των δύο πρώτων, Κοντογιωργάκη και Γκλασμάνη. Ο πρώτος είναι ο ρέκορντμαν όλων των εποχών με 317 συμμετοχές και ο δεύτερος αγωνίστηκε 313 φορές με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Για ελάχιστες μόνο συμμετοχές ο Μιχαήλ έχασε την είσοδό του στο top-5 συμμετοχών στην Α’ Εθνική, καθώς ολοκλήρωσε με 213 (208 στο πρωτάθλημα και 5 στα πλέι-οφ της Super League). Χρειαζόταν άλλη μία για να φτάσει τον Παπάζογλου. Ωστόσο θα συνέχιζε να είναι μακριά από τις 231 συμμετοχές του Μοντέζ.

Μόνο και μόνο, πάντως, ότι οι αριθμοί του συγκρίνονται με παίκτες της εποχής των δεκαετιών του ’70 και του ’80, δείχνει και το μέγεθος του κατορθώματος για την εποχή που διανύουμε.

Από το Λεύκωμα 40+1 χρόνια ιστορίας του ΠΑΣ Γιάννινα των Blue Vayeros τα σχετικά στατιστικά για το παρελθόν.