Πέρασαν 38 μέρες από το τέλος του πρωταθλήματος της Super League με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής τη συμφωνία με τον κ. Αργύρη Γιαννίκη και να έχει ανακοινώσει επισήμως μόνο την αποχώρηση του προπονητή, Γιάννη Πετράκη και του αρχηγού Αλέξη Μιχαήλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ρόστερ του ΠΑΣ αριθμεί άλλους 31 +2 που απέμειναν, αφού οι αποχωρήσεις είναι πολύ περισσότερες και μάλιστα κάποιοι ήδη βρήκαν την επόμενη ποδοσφαιρική τους «στέγη».

Με τα ως τώρα δεδομένα, τα οποία όμως λογικά θα παρουσιάσουν κάποιες ακόμα μεταβολές, στο ρόστερ βρίσκονται οι Περιστερίδης, Βενετικίδης, Μπουκουβάλας, Γώγος, Κρίζμαν, Παμλίδης, Σεργκελασβίλι, Κάργας, Παπαδόπουλος, Κάστρο, Σιόντης, Πήλιος, Ξύδας, Λέο, Πάντελιτς, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λιάσος, Νικολιάς και Νάουμετς.

Επίσης ο ΠΑΣ είχε παραχωρήσει δανεικούς του Ορέστ Κούζικ και Βασίλη Ζώγκο και λογικά θα επιστρέψουν, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

Σε αναζήτηση άλλης ομάδας βρίσκονται οι Τζημόπουλος και Λίλα και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν τελικά αποφασίσουν να δεχτούν τη μείωση συμβολαίου και να παραμείνουν, ενώ για τον Νεόφυτο Μιχαήλ θεωρητικά περιμένουμε την έναρξη της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ, αλλά είναι απίθανο να μην επιλεγεί κάποια άλλη ομάδα Super League 1 να δοθεί εκεί δανεικός.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθεί ως μία από τις πρώτες μεταγραφές ο τερματοφύλακας Μάκης Γιαννίκογλου.

Αν οι παραπάνω παίκτες αποτελέσουν τη βάση του επόμενου ρόστερ, ασφαλώς και ο ΠΑΣ θα παραμείνει αρκετά δυνατός, ώστε με 4-5 προσθήκες να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο υπάρχουν μερικές ακόμα αμφιβολίες που έχουν να κάνουν με τους Κάργα, Μπουκουβάλα, Σεργκελασβίλι, Πάντελιτς και Νικολιά. Είναι παίκτες πρώτης γραμμής που θα κάνουν τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ΠΑΣ στη Super League 2. Κατά καιρούς γράφονται πολλά για την τύχη τους, αλλά έχουν συμβόλαιο με την ΠΑΕ, με εξαίρεση τον Κάργα που μένει ελεύθερος και εφόσον δεν τους ζητηθεί αλλαγή όρων στο συμβόλαιο, δεν αποκλείεται να παραμείνουν.

Συνοψίζοντας και τις αποχωρήσεις, μέχρι τώρα έφυγαν οι Βελλίδης, Μάνος, Ευαγγέλου, Αλ. Μιχαήλ, Γιάκος, Αθανασιάδης, Παπαϊωάννου, Βιδάλ, Ντόλοβατς και περιμένουν στη… σειρά Λίλα, Τζημόπουλος και Νεόφυτος Μιχαήλ.

Πάντως ο χρόνος ακόμα δεν είναι ιδιαίτερα πιεστικός. Αν υποτεθεί ότι η προετοιμασία ξεκινάει σε περίπου 1 μήνα (αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά στις 15 Σεπτεμβρίου και δεν πάει παρά πίσω), τότε υπάρχει χρόνος για τον κ. Γιαννίκη και τον κ. Χριστοβασίλη να διαμορφώσουν το ρόστερ έτσι όπως επιθυμούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ