Η αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή στη δράση, ξεκίνησε. Ακριβώς μία εβδομάδα απέμεινε για να ξεκινήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική σεζόν (σ.σ. στις 17 η πρώτη, 15 και 16 θα γίνουν ιατρικές και εργομετρικά), που δυστυχώς τον γυρίζει 9 χρόνια πίσω, όταν και πάλι είχε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ξεκινάει προετοιμασία για πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Όπως τότε, όμως, έτσι και τώρα, ο ένας και μοναδικός στόχος είναι η σεζόν στη Super League 2 να είναι μια απλή παρένθεση και η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Τις μέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας αναμένεται να μπουν κάποιες ακόμα «πινελιές» στο ρόστερ με μεταγραφικές ανακοινώσεις, ενώ θα δούμε και 2-3 νεαρούς παίκτες που θα βγάλουν επαγγελματικά δελτία. Σε γενικές γραμμές οι μεταγραφές που απομένουν είναι 2 στόπερ (ο ένας θα είναι ο Ζιούλης), ένας ακόμα σέντερ φορ και δεκάρι. Κατά τα λοιπά το ρόστερ είναι έτοιμο, αφού πιθανότατα δεν θα υπάρξει άλλη αποχώρηση σ’ αυτήν τη φάση. Ο κ. Γιαννίκης πολύ σύντομα θα αρχίσει να διαμορφώνει άποψη για τους παίκτες και θα δούμε από εκεί και πέρα αν υπάρξει περίπτωση αποχώρησης ή παραχώρησης παίκτη, όπως επίσης θα κρίνει αν η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και σε κάποια άλλη θέση, εκτός από τις προαναφερθείσες.

Η ομάδα δεν θα παραμείνει για πολύ στα Ιωάννινα, αφού θα αναχωρήσει άμεσα για προετοιμασία στο Καρπενήσι. Ο αρχικός προγραμματισμός αναχώρησης ήταν για 22 Ιουλίου και παραμονή στο βουνό ως 1 Αυγούστου. Αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση των ημερομηνιών από ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Τις μέρες που θα βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα βρίσκονται επίσης η Λαμία, ο Παναιτωλικός, η ΑΕΛ, ο ΝΠΣ Βόλος, ενώ ο Πανιώνιος θα αναχωρήσει την επόμενη μέρα της άφιξης του ΠΑΣ. Άρα, Λαμία και Βόλος είναι δύο υποψήφιες ομάδες για φιλικά στο Καρπενήσι, αφού με Παναιτωλικό και ΑΕΛ κλείστηκαν φιλικά μετά την επιστροφή από το βουνό.

Όσον αφορά το επιτελείο του κ. Γιαννίκη, είχαμε ήδη τις προσθήκες των Ντουρουντού (προπονητής φυσικής κατάστασης) και Χριστόπουλου (γυμναστής τερματοφυλάκων) και απομένει να κλείσει το θέμα του βοηθού του. Υπήρχαν σκέψεις να υπάρχουν δύο βοηθοί, οι Παναγιώτου και Μπαδήμας, προπονητές των ομάδων Κ19 και Κ17, αλλά ακόμα το θέμα αυτό δεν ξεκαθάρισε, αφού εξετάζονται και περιπτώσεις ανθρώπων του χώρου.