Εμφανώς ταλαιπωρημένος ήταν το τελευταίο διάστημα ο χλοοτάπητας στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, με ορισμένα σημεία να έχουν φθορές στο χόρτο, γι’ αυτό και χρειαζόταν επειγόντως συντήρηση, κάτι που είχαμε επισημάνει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, λόγω και της πίεσης του καιρού.

Η καταλληλότερη περίοδος για επισπορά και λίπανση είναι τώρα που έχουν πέσει οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και είναι συχνότερες οι βροχές. Ήδη ο εργολάβος ετοιμάζεται να ξεκινήσει να δουλεύει, ώστε 13 Οκτωβρίου στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, το γήπεδο να παρουσιάζει και πάλι άριστη εικόνα.

Τα έργα αναγκαστικά θα μεταθέσουν την έδρα του φιλικού αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλωνα Λάρισας κι έτσι αντί για “Ζωσιμάδες” το ματς πάει για ΠΕΑΚΙ, ίδια μέρα και ώρα, Παρασκευή στις 17:30.

Είναι συνηθισμένο να βλέπουμε στην Ελλάδα γήπεδα σε τραγική κατάσταση, τα οποία έχουν ανησυχήσει και τη Super League 1, πόσο μάλλον τη Super League 2 που πολλές ομάδες δεν αντέχουν οικονομικά να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Τουλάχιστον το «Ζωσιμάδες», με τις εργασίες που θα γίνουν, θα βγάλει με αξιοπρεπή εικόνα τη χρονιά. Άλλωστε ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτός που θα ευνοηθεί περισσότερο από έναν καλό αγωνιστικό χώρο, ειδικά όταν αντιμετωπίσει ομάδες που θα κλειστούν πίσω.