Ένας φίλος από τα παλιά βρέθηκε σήμερα στο Πανηπειρωτικό στον αντίπαλο πάγκο. Ο λόγος για τον Αριάν Μπελά που έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΣ, γι’ αυτό και πολλές φορές οι αναφορές του στον ΠΑΣ γίνονταν σε α’ πληθυντικό πρόσωπο. Αποκάλυψε δε, ότι για να πετύχει μία ομάδα τον στόχο της ανόδου σ’ αυτήν την κατηγορία, το «μυστικό» είναι να έχει πολύ καλά αποδυτήρια.

Αναλυτικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στα Γιάννινα ως προπονητής. Σίγουρα δεν είμαι χαρούμενος όμως από την ομάδα μου, σ’ ένα πρωτάθλημα που θα ανταγωνιστούμε και τον ΠΑΣ Γιάννινα και πολλές ακόμα ομάδες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα πολύ να παίξουμε μέσα στο «Ζωσιμάδες», αλλά δεν έχει σημασία. Εύχομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα να τα καταφέρει. Έχει πολύ καλή ομάδα, καλό προπονητή, είναι δουλεμένη ομάδα και εύχομαι να ανέβει, γιατί στόχος του ασφαλώς είναι να ανέβει αμέσως. Το ξέρουμε ότι αν η ομάδα δεν ανέβει αμέσως, δυσκολευόμαστε λιγάκι και γίνεται μετά όλο και πιο δύσκολο, μέχρι να έρθει κάποιος σωτήρας που θα σώσει την ομάδα μας, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι η χρονιά του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα. Έχω δει και τις δύο ομάδες και αυτές θα παλέψουν για μία θέση στη Super League.

Για την ομάδα μου είμαι χαρούμενος. Έχουμε παίξει πολλά φιλικά, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Βγήκαν εκτός προγράμματος και τα παιδιά με τόσα φιλικά. Εύχομαι να ξεκινήσουμε στις 29 Σεπτεμβρίου, ώστε να ησυχάσουν και οι ομάδες και ο κόσμος».

Για το μυστικό της επιτυχίας στην κατηγορία αυτή: «Σ’ αυτήν την κατηγορία η επιτυχία είναι τα αποδυτήρια. Το έχω ζήσει και ως παίκτης στον ΠΑΣ Γιάννινα όσες φορές ανεβήκαμε το πρώτο πράγμα ήταν τα καλά αποδυτήρια και μετά όταν τα παιδιά είναι δεμένα και προσπαθούν όλοι για τον ίδιο στόχο, τότε δίνουν παραπάνω και από το 100%. Κι εμείς πέρυσι ήμασταν μία οικογένεια. Μπορεί να μην ήμασταν πλούσια ομάδα, να είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά πάντα ήταν κύριοι στις υποχρεώσεις τους οι άνθρωποι της διοίκησης. Δυστυχώς λόγω χαρτιών χάσαμε τα μπαράζ. Έδειξε πάντως και ο Πλατανιάς ότι οι διαφορές είναι μικρές μέσα στο γήπεδο».

Για τον στόχο του Απόλλωνα Λάρισας: «Εμείς βάλαμε στόχο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά, αλλά το καλύτερο θα είναι να είμαστε μέσα στην εξάδα, ώστε να μην έχουμε το άγχος της παραμονής, αλλά να υπάρχει το ευχάριστο άγχος της ανόδου στα play-offs».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Μπελά και Γιαννίκη