image description

Πολύ θετική εικόνα άφησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας φτάνοντας στη νίκη με σκορ 4-1, ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι και πολύ μεγαλύτερο αν οι παίκτες του κ. Γιαννίκη ήταν πιο αποτελεσματικοί, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο του ματς, αλλά θα μπορούσε να έχει πάρει και διαφορετική τροπή αν ο Χατζής δεν αστοχούσε από τα 11 βήματα στο 31’ σε πέναλτι.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με διάταξη 4-2-3-1 και τους Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλο, Σκόνδρα, Σιόντη, Μπουκουβάλα, Κάστρο, Πίτου Γκαρσία, Νικολιά, Νάουμετς, Καρτάλη και Λέο και μπήκε με εξαιρετική διάθεση στα πρώτα 20-22 λεπτά του ματς, έχασε μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί με δύο κεφαλιές κι ένα πλασέ του Λέο, αλλά εμφάνισε και κάποιες αδυναμίες στη συγκέντρωσή του στο πλάνο, με συνέπεια να βρεθεί 1-2 φορές εκτεθειμένη η άμυνα και στη μία απ’ αυτές να γίνει και το πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο Χατζής.

Στην επανάληψη ο κ. Γιαννίκης άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 βάζοντας τον Παμλίδη δίπλα από τον Λέο. Επίσης μπήκαν οι Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Πανουργιάς, Ζιούλης, Λιάσος και Ράντοβατς. Η εικόνα διαφοροποιήθηκε, ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλός για ένα 20λεπτο με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά τα γκολ μπήκαν. Μετά το 62′ πέρασαν στο ματς και οι Γροσδάνης και Λώλης που αντικατέστησαν Λέο και Νικολιά.

Στο 48’ ο Νάουμετς έκανε εξαιρετική κάθε μπαλιά στον Λέο και ο Γάλλος επιθετικός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, πλάσαρε σωστά τον Γκέκα και άνοιξε το σκορ.

Στο 55’ ωραία ανάπτυξη των παικτών του ΠΑΣ παράλληλα από τη μία άκρη της μεγάλης περιοχής στην άλλη με γρήγορες πάσες, ο Νικολιάς είδε τον αφύλακτο Οικονομόπουλο δεξιά στη μεγάλη περιοχή, αυτός προσποιήθηκε, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 65’ ο Παμλίδης πέρασε ωραία πάσα στον Λώλη, αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα και στη κενή εστία με σουτ έγραψε το 3-0!

Στο 81’ φανταστική ενέργεια του Νάουμετς που πέρασε τον αντίπαλό του κάτω από τα πόδια και ωραία τελείωμα με διαγώνιο σουτ για το 4-0!

Ο Απόλλωνας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ στο 84’ με πέναλτι που κέρδισε ο Καμπέρης και εκτέλεσε εύστοχα ο Σιφναίος.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ Γιάννινα όταν «γκάζωνε» έδειχνε ότι ήταν 2-3 κλάσεις παραπάνω από τον αντίπαλό του, ενώ όταν χαλάρωνε έπεφτε ο ρυθμός και έδινε τη δυνατότητα στους Λαρισαίους να έχουν μία κατοχή μπάλας που σε γενικές γραμμές ήταν ανούσια, αλλά απέφεραν δύο πέναλτι από το πουθενά κι αυτό σαφώς πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, αφού στο πρωτάθλημα και μισή απροσεξία μπορεί να αποδειχτεί μοιραία.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Νάουμετς που έμεινε και στα 90 λεπτά στο ματς, μέσα στις φάσεις ο Λέο, αλλά άστοχος σήμερα, ενώ και ο Ράντοβατς έκανε καλή προσπάθεια παίζοντας στην ίδια θέση που χρησιμοποιείται ο Πίτου Γκαρσία.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τα φιλικά τελειώσανε και πάμε για κύπελλο, αλλά και πρωτάθλημα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία στα τηλεοπτικά και η ανησυχία είναι έκδηλη ότι μπορεί να υπάρξει και νέα καθυστέρηση.