image description

Ο Γιώργος Ντάσιος άνοιξε από την Δευτέρα ένα νέο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο γι’ αυτόν, αλλά και για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τη φιλοσοφία του και την αύρα που μπορεί να φέρει στα αποδυτήρια, σε μια κρίσιμη χρονιά που θα κρίνει πολλά και μένει πλέον να τα δούμε αυτά και στην πράξη.

Ο νέος Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στην εκπομπή του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 «Στη Λακούβα» για τον νέο του ρόλο στην ομάδα, το πως τον αντιλαμβάνεται, αλλά και το πώς ελήφθη η απόφαση συνεργασίας με τον κ. Χριστοβασίλη.

Αναλυτικά όσα είπε στον Μιχάλη Μερτζιανίδη:

«Αρχικά περίμενα να βρω ομάδα να συνεχίσω το ποδόσφαιρο, δεν βρήκα, έβλεπα και όσα γίνονται γενικώς στην κατηγορία και τα διαπιστώνουμε και αυτό το διάστημα και αποφάσισα να σταματήσω την ενεργό δράση. Μου έγινε μία πρόταση από τις Ακαδημίες της Θύελλας Ελεούσας δέχτηκα και έτρεξα αυτό το πρότζεκτ, ώσπου το Σάββατο το βράδυ μου έγινε το πρώτο τηλεφώνημα από τον κ. Χριστοβασίλη. Το πρώτο μας ραντεβού το κάναμε την Κυριακή και χθες (Δευτέρα) το τελικό. Ανακοινώθηκα και συνεχίζω στο πόστο του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Είχε ακουστεί το όνομά μου όταν αποχώρησε ο κ. Νιαρχάκος, αλλά δεν υπήρχε άμεσα επαφή με τον πρόεδρο. Ένιωθα ότι ίσως κάτι να γινόταν και ήταν μεγάλη η χαρά μου όταν τελικά έγινε αυτή η επικοινωνία. Έφυγα πριν από 4 χρόνια από την ομάδα έτσι όπως έφυγα, ίσως να φταίγαμε και οι δύο. Καθίσαμε, τα λύσαμε κάποια θέματα για το καλό της ομάδας και τον ευχαριστώ κι αυτόν και την οικογένειά του».

Για το πόσο εύκολο είναι να «σκοτώσεις» τον ποδοσφαιριστή μέσα σου, καθώς εγκατέλειψε φέτος την ενεργό δράση: «Το είχα διαφορετικά στο μυαλό μου το τελείωμα της καριέρας μου. Θες να νιώσεις την αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου για να νιώσεις στη συνέχεια ότι είσαι έτοιμος να σταματήσεις. Αυτό ήθελα, δεν έγινε όμως έτσι όπως το σκεφτόμουν».

Για το ότι την αγάπη αυτή, όμως, τη δέχτηκε με την έλευσή του σε άλλο πόστο: «Όντως δέχομαι τηλεφωνήματα και μηνύματα από πολύ κόσμο, ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους και τη συμπαράστασή τους. Το περίμενα ότι θα μου δείξουν αγάπη, αλλά όχι αυτό που ζω αυτές τις δύο μέρες. Είναι απίστευτο το συναίσθημα και αυτό που γίνεται».

Για το αν τον αγχώνει να βρίσκεται «σπίτι» του από ένα τέτοιο πόστο: «Δεν με αγχώνει που είμαι στο «σπίτι» μου. Δεν έχω βέβαια πολλούς γνωστούς στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά στα γραφεία όλοι με ξέρουν και είναι δίπλα μου».

Για τους παίκτες: «Θα έχω μια συζήτηση μαζί τους αύριο, γιατί σήμερα είχαν ρεπό».

Για το πως βλέπει την ομάδα: «Την έχετε δει παραπάνω από εμένα το καλοκαίρι, εγώ δεν πρόλαβα. Όταν γίνεται δουλειά, όμως, ακόμα και αν δεν βλέπεις, μαθαίνεις, γιατί τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα στην πόλη. Είχα μάθει ότι γίνεται καλή δουλειά, ότι υπάρχει ένας νέος προπονητής με όρεξη για δουλειά, τα παιδιά αρχίζουν και βγάζουν αυτή τη δουλειά μέσα στο γήπεδο και πλέον έμπειροι και νέοι και περιμένουν πως και πώς να ξεκινήσει η χρονιά».

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Απ’ ό,τι ξέρω την Τετάρτη θα γίνει μια συνάντηση όλων των ΠΑΕ. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσει, γιατί δεν κάνει καλό ούτε στις ομάδες ούτε στα κανάλια. Χάνουν όλοι από την απραξία».

Για τον κ. Γιαννίκη: «Είμαστε κοντά ηλικιακά, τον γνώρισα ήδη. Είναι απλός άνθρωπος, ήρθε από διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα, αλλά έχει προσαρμοστεί απ’ ό,τι είδα. Τον έβαλαν και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας στο κλίμα που επικρατεί.

Τα φιλικά θα είναι διαφορετικά από τα επίσημα. Όταν όμως έχεις κάνει δουλειά πάνω στο πλάνο σου δεν φοβάσαι τίποτα».

Για το που θα επικεντρώσει ως διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος: «Έχω περάσει από τα αποδυτήρια ως αρχηγός και πάντα είχα επικοινωνία με τον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή, οπότε μια μικρή εμπειρία την έχω. Εγώ προσωπικά αυτό που θέλω είναι ηρεμία στα αποδυτήρια, να περάσει στους παίκτες ότι είμαστε περαστικοί από την κατηγορία και αυτό να το δείξουμε στο γήπεδο όχι στα λόγια.

Και κάτι που δεν μου άρεσε πέρυσι, δεν έβλεπα παίκτες να μάχονται και να καταθέτουν ψυχή. Πρέπει να βάλουμε δύναμη, εγωισμό, πάθος και τα υπόλοιπα τα έχουμε. Δεν θέλω να κουράσω τους παίκτες με λόγια. Μακάρι να ξεκινήσουμε για να «ξυπνήσουμε» όλοι».

Για το αν θα είναι οδηγός επιτυχίας και η ψυχραιμία: «Συναντάς πολύ διαφορετικά πράγματα κάθε Κυριακή στη Super League 2. Άλλες ομάδες είναι δυνατές και με κόσμο, άλλες όχι. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Για την Παναχαϊκή που θα είναι πρώτος αντίπαλος του ΠΑΣ: «Ξέρω κάποια παιδιά εκεί, έχουν αλλάξει όμως ο προπονητής και η διοίκηση. Θα βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου, αλλά ο προπονητής θα αποφασίσει τι θα γίνει».

Για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα: «Τα πάντα όλα. Η θέση απαιτεί να είσαι νωρίτερα από την ομάδα στα αποδυτήρια και να φεύγεις μετά απ’ όλους. Θα είμαι δίπλα σε ό,τι θέλουν παίκτες, προπονητής, φυσικοθεραπευτές κτλ. Από εκεί και πέρα στον αγώνα πρέπει να τα βρίσκουν όλα τακτοποιημένα. Επίσης θα είμαι ο συνδετικός κρίκος με τον πρόεδρο και θα είμαι τα μάτια του. Είναι δύσκολος ρόλος, αλλά κάθε μέρα θα γίνεται και ευκολότερο για ‘μενα πιστεύω».

Για το αν έχει κάπου εύκαιρα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια: «Τα έχω στο αυτοκίνητο, δεν ξέρω αν θα τα κατεβάσω (σ.σ. γέλια)».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα σ’ αυτά τα 4 χρόνια της απουσίας του: «Άλλαξαν πολλά και στα αποδυτήρια και στο λειτουργικό και οργανωτικά. Η ομάδα ήταν πολλά χρόνια στη Super League, είχε αλλάξει επίπεδο. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την οργάνωση στο επίπεδο που ήταν στη Super League. Θέλουμε να παρέχουμε ό,τι καλύτερο στους παίκτες μας».

Για το τι θέλουν οι παίκτες, μιας και ήταν ποδοσφαιριστής μέχρι πριν μερικούς μήνες: «Θέλουν να έχουν το γυμναστήριό τους, ένα αξιοπρεπές περιβάλλον αποδυτηρίων, τον φυσιοθεραπευτή τους κτλ. Είναι επαγγελματίες και θέλουν να νιώθουν ηρεμία, σιγουριά και ασφάλεια. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα έχουν όλα, οπότε κι εμείς μετά θα απαιτούμε απ’ αυτούς για να έχει η ομάδα κέρδος».

Για το που θα στηριχτεί για να πετύχει τον στόχο της η ομάδα: «Καταρχάς, καθαρός στόχος είναι  άνοδος και από τον πρώτο αγώνα πρέπει να το δείξουμε. Έχουν εμπειρία όσοι παίκτες έρχονται από την παραπάνω κατηγορία και πρέπει να τους κάνουμε να μη νιώθουν ξενερωμένοι, αλλά να βλέπουν καθημερινά ότι είναι σε μεγάλη ομάδα. Θα τραβήξουν το κουπί κατά κύριο λόγο. Τα νέα παιδιά, που είναι αρκετά φέτος, θέλουμε να τους δώσουμε εφόδια. Να τους δείξουμε ότι είναι χρήσιμοι και όλοι μαζί θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θα συναντήσουμε και γήπεδα σε άσχημη κατάσταση και πρέπει να το ξεπεράσουμε κι αυτό κι εκεί θες παίκτες να πάρουν την ομάδα πάνω τους».

Για το αν μίλησε με παλιούς συμπαίκτες με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων στον ΠΑΣ: «Με πήραν πολλά παιδιά,  δέχτηκα ευχές από τον Φέγκρους, με τον Ίλιτς μιλήσαμε πολλή ώρα στο τηλέφωνο, από Αργεντινή μου ευχήθηκε πρώην συμπαίκτης κτλ».

Για την υπόσχεση που δίνει στον κόσμο: «Θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα στα παιδιά και να καταλάβουν που βρίσκονται, ειδικά οι νέοι . Θέλω να νιώσουν σιγουριά οι παλιοί, και να ξέρουν ότι είναι εδώ γιατί η ομάδα τους πιστεύει. Όλοι μαζί για ένα στόχο, η ομάδα πρέπει να ανέβει. Διοίκηση παίκτες να είμαστε όλοι μαζί και ο κόσμος να μας στηρίξει.

Πλέον στην ομάδα υπάρχει μια άλλη νοοτροπία και άλλη φιλοσοφία ο κ. Πετράκης ήταν χρόνια στην ομάδα, αλλά ήρθε νέος προπονητής και νέοι παίκτες. Δεν έχει σημασία που είμαστε σε μικρότερη κατηγορία, όποιος θέλει να αναδειχτεί μπορεί να δουλέψει και να το πετύχει, είτε παίκτης είτε προπονητής. Αν γίνει αυτό δεν θα έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Όλοι μαζί να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι. Θέλω τον κόσμο στο γήπεδο, θέλω να ζήσω στιγμές όπως παλιά και να δουν και τα νέα παιδιά τη δυναμική του κόσμου».

Για τον προκάτοχό του: «Τον έζησα και ως γυμναστή τερματοφυλάκων και μετά ως γενικό αρχηγό και τεχνικό διευθυντή. Δεν είχα κάποιο θέμα μαζί του. Άφησε το στίγμα του κι αυτός 10 χρόνια στην ομάδα. Κάτι έκανε καλά και βρήκε αμέσως ομάδα. Ίσως να κουράστηκε μετά από τόσα χρόνια στον ΠΑΣ και αποχώρησε. Όλοι κρινόμαστε απ’ αυτά που δίνουμε. Τα καλά θεωρώ ότι ήταν περισσότερα».

Η συνέντευξη του Γιώργου Ντάσιου αρχίζει από το 1:40′:13”