Δεν θα είναι μόνο ένας μακρύς δρόμος, αλλά και ανηφορικός. Αυτό τόνισε στη media day του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αργύρης Γιαννίκης εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε ότι θα επιλέξει για αρχική ενδεκάδα τους πιο φορμαρισμένους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα συναισθήματά του εν όψει πρεμιέρας, μετά από μια μεγάλη περίοδο αναμονής: «Χαίρομαι που αρχίζει το πρωτάθλημα, γιατί ανυπομονώ να δω την ομάδα με τη φανέλα και να δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε σε επίσημο παιχνίδι. Έχουμε μεγάλες αλλαγές στην ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού και χαίρομαι που αρχίζει το πρωτάθλημα».

Για το πως υποδέχθηκαν οι παίκτες στα αποδυτήρια τις εξελίξεις με την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και ότι αυτό μπορεί να σταματήσει πάλι μετά: «Αυτό δεν άρεσε σε κανέναν να σταματήσει το πρωτάθλημα αργότερα. Όλοι δουλεύουμε για να υπάρχει μια ροή και συνέχεια σ’ αυτό που κάνουμε στο γήπεδο. Έχουμε βάσει προγραμματισμού τρία παιχνίδια σε 7-8 μέρες και αυτά κοιτάμε. Το τι θα γίνει μετά δεν είναι στο χέρι μας .Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά τα 3 παιχνίδια».

Για το πόσο σημαντικό είναι ένα θετικό ξεκίνημα στην ψυχολογία: «Κάθε θετικό ξεκίνημα βοηθάει ,αλλά να ξέρουμε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται το πρωτάθλημα. ‘Ο,τι και να γίνει έχουμε δρόμο μπροστά. Διάβασα ότι μιλάτε για μαραθώνιο, για εμένα είναι μια ορειβασία μπροστά. Μιλάτε συνήθως για μαραθώνιο, αλλά για ‘μενα είναι ορειβασία. Το πρωτάθλημα έχει 32 παιχνίδια, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει αν ξεκινήσουμε θετικά».

Για το ποιοι θα είναι απόντες: «Τραυματίες είναι ο Λάσα με τον χιαστό, ο Ελευθεριάδης με το κάταγμα και ο Ξύδας με το διάστρεμμα. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι».

Για την Παναχαϊκή και τι πληροφορίες έχει συλλέξει: «Παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, παίζει 4-3-3 και 4-3-2-1, αυτά τα συστήματα έχει παίξει στα φιλικά. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο με κάθετες μπαλιές, έχει κάθετες κινήσεις από τα πλάγια. Είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Για το αν έχει καταλήξει σε σύστημα για αγώνες εντός και εκτός έδρας: «Είχα πει ότι τα συστήματα δεν παίζουν τεράστιο ρόλο. Απλά με κάποια καλύπτεις έναν συγκεκριμένο χώρο και με κάποια άλλα κάποιον άλλο. Το σημαντικό είναι ο τρόπος παιχνιδιού που θα έχουμε, να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε αυτό που κάνουμε και αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση να τα βγάζουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτά είναι τα σημαντικά και αυτά θέλω να δω ανεξαρτήτως συστήματος. Η ομάδα θα είναι προετοιμασμένη σε αυτό που θέλουμε να παίξουμε και εγώ θέλω να δω αν έχουμε τα στοιχεία που διακρίνουμε στο παιχνίδι».

Για το αν ήταν απόφαση τακτικής ή προαποφασισμένης δοκιμής η αλλαγή του συστήματος με τον Απόλλων Λάρισας στο ημίχρονο: «Στα φιλικά δοκιμάζουμε συνήθως δύο ενδεκάδες. Ήταν προγραμματισμένο να γίνει αυτό».

Για το αν θα υπάρχει κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα με τη χρησιμοποίηση νεαρών παικτών: «Είχαμε μια τεράστια προετοιμασία, είδαμε όλους τους παίκτες κάποιοι είχαν τις καλές τους στιγμές. Απλά τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα και κοιτάμε στην έναρξη να έχουμε την πιο φορμαρισμένη ομάδα μαζί μας. Λογικό είναι σε μια προετοιμασία τεράστια να έχεις και μια περίοδο όχι τόσο καλή και θέλουμε να έχουμε μια φορμαρισμένη ομάδα βάσει τακτικού πλάνου και τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο παιχνίδι με την Παναχαΐκή. Αν υπάρχει κάποια έκπληξη δεν ξέρω, εμείς βλέπουμε κάθε μέρα τους παίκτες και για μας δεν θα θεωρηθεί τίποτα έκπληξη. Το ‘πιο φορμαρισμένη ομάδα’ βάση τακτικού πλάνου μας ενδιαφέρει».

Για το αν υπάρχει καλή ψυχολογία εν όψει πρεμιέρας: «Πιστεύω ότι ανατρέψαμε κάποια πράγματα. Είχαμε έξι νίκες στα φιλικά παιχνίδια μετά από υποβιβασμό ομάδας που είχε αρνητική αύρα και ενέργεια και το ανατρέψαμε αυτό καταφέραμε να είμαστε δημιουργικοί και να έχουμε τα ηνία του παιχνιδιού στο χέρι μας να κοντρολάρουμε τη μπάλα και το χώρο, αυτά τα έδειξε η ομάδα. Βεβαίως στην προετοιμασία δεν τα δείχνεις όλα για 90′, γιατί υπάρχουν αλλαγές και κούραση και τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε στα επίσημα παιχνίδια να υπάρχει η διάρκεια που θέλουμε. Πιστεύω ότι βάσει αποτελεσμάτων και εικόνας που έδειξε η ομάδα θα έχουμε μια θετική ενέργεια και ψυχολογία».

Για τον αν έχει ξεφύγει η ομάδα από τη λογική του να βάζει ένα γκολ και να μένει ικανοποιημένη: «Πάντα θέλουμε να δημιουργούμε στο παιχνίδι και θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί και ενεργοί, όχι παθητικοί. Αν αυτό βγάζει πολλά γκολ είναι το καλύτερο. Δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ, δεν θέλουμε να δεχόμαστε απειλή, αλλά να απειλούμε συνεχώς τον αντίπαλο. Τα γκολ είναι ευπρόσδεκτα. Βάλαμε 17 στα φιλικά και από το κομμάτι το επιθετικό είμαι ευχαριστημένος. Θα μπορούσαμε και παραπάνω. Θέλουμε να έχουμε εξέλιξη και αυτό δεν σταματάει και θα υπάρχει μέχρι το τέλος της σεζόν».