Μια μεγαλειώδη παρουσία είχαν στην Πάτρα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι έκανα μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας εκδρομές εδώ και πολλά χρόνια. Τρία λεωφορεία από Ιωάννινα, ένα πουλμανάκι από Αθήνα και δεκάδες ΙΧ από την Ήπειρο και άλλες περιοχές, είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν περί τα 400 άτομα στην εξέδρα όπως δείχνει και φωτογραφία που αλιεύσαμε στα social media τραβηγμένη από πιο μακριά.

Σίγουρα η μη τηλεοπτική μετάδοση του ματς, ο χαρακτήρας “ντέρμπι” που είχε, αλλά και η “δίψα” μετά από 4 μήνες χωρίς “Άγιαξ” ήταν αρκετά για να αφεθεί κατά μέρος το όποιο “ξενέρωμα” από τον υποβιβασμό. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει και συνέχεια. Σ’ αυτό, βέβαια θα βοηθήσουν τα καλά αποτελέσματα, αλλά και εμφανίσεις όπως η σημερινή, αφού ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αλλά προβληματισμένος από το γεγονός ότι χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες για 4-5 γκολ.

Παρά την ισοπαλία οι φίλοι του ΠΑΣ δεν σταμάτησαν λεπτό να ενισχύουν την ομάδα τους, είχαν πολύ έντονη παρουσία και κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας, αφού ο πυρήνας οπαδών της Παναχαϊκής δεν ξεπερνούσε τα 100-150 άτομα. Στο γήπεδο, πάντως, βρέθηκαν 3.500 φίλαθλοι.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Γρατσάνη οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα κατευθύνθηκαν στον κόσμο και τον χειροκρότησαν για να εισπράξουν και από εκείνους το χειροκρότημα. Μία σκηνή πολύ σημαντική, καθώς δεν τη βλέπαμε συχνά (εως καθόλου) πέρυσι και είχε γίνει αντικείμενο αρκετής κουβέντας και αρνητικού σχολιασμού προς την ομάδα.