Για πιέσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα στα όρια της παρανομίας είχε κατηγορήσει η νέα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ την προηγούμενη σε ανακοίνωσή της, μ’ ένα από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης τον κ. Πέτρο Παλάσχα να απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Κολόκα για να γνωστοποιήσει στο κοινό ποιες ήταν οι παράνομες ενέργειες και πως προκύπτει η διάθεση διάλυσης του ΠΑΣ Γιάννινα από την την προηγούμενη διοίκηση.

Ο κ. Κολόκας αναφέρει στην απάντησή του αυτό που είχαμε χαρακτηρίσει και στο super-fm.gr  ως «παράδοξο» στην εκδίκαση στην ΕΕΑ, ότι την ίδια μέρα έπρεπε να κρίνει αίτημα περί κατάπτωσης και από την άλλη συμφωνία διακανονισμού από το ΠΕΑΚΙ και επιβεβαιώνεται και η πληροφορία ότι η προηγούμενη διοίκηση, ενώ είχε παραδώσει, προέβη σε αποστολή e-mail προς την ΕΕΑ την ημέρα της εκδίκασης (24/9) ζητώντας την κατάπτωση της εγγυητικής της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του κ. Παλάσχα και η απάντηση του κ. Κολόκα:

Η επιστολή του κ. Παλάσχα:

Ανοιχτή επιστολή προς τον νέο Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ… Γενικά αποφεύγω να απαντώ δημόσια αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα. Με λύπη μου διάβασα την πρώτη ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Παντελής Κολόκας ως πρόεδρος της Ε.Δ.του ΠΕΑΚΙ στην τελευταία παράγραφο της οποίας αναφέρει: «Στο θέμα της Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ η πίεση με κάθε μέσο, (το οποίο άγγιζε και τα όρια του παρανόμου) αναζητώντας την εύκολη λύση, αυτή της διάλυσης του ιστορικού σωματείου της πόλης, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους». Επειδή λοιπόν οι κατηγορίες για «πιέσεις στα όρια της παρανομίας» και για «διάλυση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» είναι απαράδεκτες και θιγούν την απελθούσα Επιτροπή Διοίκησης (για την οποία να του θυμίσω ….
ότι σε κατ’ιδίαν συζητήσεις είχε εκφράσει την άποψη ότι επιτέλεσε σημαντικό έργο στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης κτλ.) και εμένα προσωπικά, καθώς διατέλεσα Αναπληρωτής Πρόεδρος τον καλώ:
1. να κάνει γνωστές δημόσια τις ενέργειες εκείνες που κινούνταν στα όρια της παρανομίας έτσι ώστε το ΠΕΑΚΙ να εισπράξει τις οφειλές που η ίδια η ΠΑΕ είχε συμφωνήσει να πληρώνει.
Εκτός και αν ο κ. Κολόκας θεωρεί παράνομο μία διοίκηση αθλητικών χώρων να ζητά από μια ΠΑΕ να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να πάρει τα χρήματα τα οποία θα επιστρέψουν και πάλι στις εγκαταστάσεις είτε με μορφή έργων είτε με το να πληρωθούν πάγιες ανάγκες.
2. Να εξηγήσει από πού προκύπτει η διάθεση της προηγούμενης διοίκησης να οδηγήσει σε διάλυση των ιστορικό σύλλογο.
Όπως γνωρίζει ο κ. Κολόκας -καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ασκεί διοίκηση- δουλειά της εκάστοτε Επιτροπής είναι να φροντίζει για την είσπραξη των οφειλών και να μεριμνά για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος. Επίσης, πολύ καλά γνωρίζει πως για πολιτικούς κυρίως λόγους (ψήφους κοινώς, από την δεξαμενή των φιλάθλων) η είσπραξη των οφειλών της ΠΑΕ δεν γίνονταν παλαιότερα ή πραγματοποιούνταν σε ένα μικρό ποσοστό, το οποίο δεν κάλυπτε ούτε καν τις «ζημιές» που είχαν γίνει από αυτήν σε ρεύμα, νερό κτλ.
Δεν θα αναφερθώ στο τι έγινε τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, διότι είναι πλέον γνωστό σε όλους και θα ήταν πλεονασμός. Ελπίζω μόνο η δουλειά που επιτεύχθηκε να μην πάει χαμένη εξαιτίας ρεβανσιστικών νοοτροπιών που σίγουρα δεν θα ωφελήσουν την πόλη και τον κόσμο του αθλητισμού. Καλή επιτυχία στη νέα επιτροπή διοίκησης του ΠΕΑΚΙ! Περιμένω την απάντηση του καινούριου Προέδρου. Φιλικά Παλάσχας Πέτρος Πρώην αναπλ. Πρόεδρος ΠΕΑΚΙ Μέλος Τομέα Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννινων
ΥΓ.: Πριν 6-7 χρόνια ένας Γιαννιώτης πολιτευτής μου είχε πει: «Πέτρο σημασία δεν έχει να γίνεται η δουλειά αλλά να φαινόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί που την κάνουμε ή προσπαθούμε να την κάνουμε! Γι’ αυτό και με βλέπεις πάνω στο γκρέϊντερ αντί να συντονίζω από το γραφείο μου όπως θα έπρεπε». Εγώ καλώς ή κακώς θεωρώ ότι είναι πιο ωφέλιμο να γίνεται η δουλειά παρά να φαίνομαι εγώ πάνω στο γκρέϊντερ.

Η απάντηση του κ. Κολόκα

Σχετικά με την δημοσιευμένη ανοιχτή επιστολή για την εγγυητική του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

Θα αποφύγω σε αυτή τη χρονική στιγμή να δημοσιοποιήσω τα έγγραφα, για όποιον «δυσκολεύεται» να κατανοήσει το που έγκειται η παρανομία, ή -ακόμη χειρότερα- να το αντιληφθεί…

Τόσο προσωπικό μένος από μέλος της απελθούσης διοίκησης και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή κρίναμε μέσα σε λίγες ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, πως θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να μην οδηγηθεί σε διάλυση ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ; Τόσο θολωμένος είναι ο Πέτρος που δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς όταν αναλαμβάνει μια νέα διοίκηση, τότε η προηγούμενη (η οποία μάλιστα τελούσε υπό παραίτηση από καιρό!) θα έπρεπε να σταματήσει κάθε ενέργεια, και να αφήσει τη νέα διοίκηση να προβεί σε όποια ενέργεια κρίνει εκείνη ορθή για την διαχείριση ενός ζητήματος που βρίσκεται σε οριακό σημείο;

Και ας φανταστεί κάποιος την έκπληξη της νέας διοίκησης, όταν, την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, ζητήσαμε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αναβάλει το θέμα, και μας απάντησε πως την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα έλαβαν email από την «διοίκηση» που ζητάει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ; (Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποια «διοίκηση» έστειλε το email…!!)

Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις, Πέτρο, πως όταν αναγνωρίζεις τα καλά, κάτι που κάναμε αμέσως και μάλιστα δημόσια, μόνο ρεβανσισμός δεν είναι; Συνέχισε Πέτρο, να συκοφαντείς, δεν είναι δύσκολο -το συνηθίζουν άλλωστε πολλοί για πολλούς στη δημόσια ζωή.
«Η περιφρόνηση είναι το μόνο μέσο να θριαμβεύσει κανείς κατά της συκοφαντίας» και σε αυτόν τον δρόμο σκοπεύω να πορευθώ στο εξής…

Εν πάση περιπτώσει, όμως, οφείλεις να απαντήσεις, Πέτρο, προς το φιλαθλο κοσμο, για τα αν συμφωνείς με την κατάπτωση της εγγυητικής του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, και για το αν έπρεπε οι ενέργειες να γίνουν από την απελθούσα διοίκηση ή από αυτή που μόλις είχε αναλάβει.

Υ.Γ. Ευχαριστώ θερμά την πλειονότητα των μελών της απελθούσης διοίκησης, με τα οποία τα μέλη της νέας διοίκησης, πριν από λίγες ώρες είχαμε μια γόνιμη και αποδοτική συνάντηση, και τα οποία εξακολουθούν να διέπονται από πνεύμα καλής συνεργασίας.
Τέλος συζήτησης