image description

Προσωρινή αναστολή θα υπάρξει στο πρωτάθλημα της Super League 2 όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, στο οποίο συζητήθηκε η πρόταση της ΕΡΤ για «ψαλίδι» 50% επί του προσυμφώνου που υπήρχε.

Ουσιαστικά η αναστολή έχει να κάνει με τον χρόνο που θέλει να κερδίσει η Λίγκα προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με εταιρία τηλεοπτικής παραγωγής, την οποία (παραγωγή) η ΕΡΤ δεν αναλαμβάνει, αλλά θα γίνεται με έξοδα των 12 ΠΑΕ. Για παράδειγμα, την τηλεοπτική παραγωγή των ομάδων που είχε πέρυσι και φέτος η ΕΡΤ ανέλαβε η NOVA, αλλά με έξοδα της δημόσιας τηλεόρασης. Τώρα το κόστος αυτό που αφορά τη S.L. 2 θέλει να το μετακυλίσει στις ομάδες.

Δευτερευόντως θα υπάρξει και μία εβδομάδα ακόμα διαπραγματεύσεων με την ΕΡΤ, μήπως η μείωση πέσει στο 40% από 50% που ήταν η τελευταία αντιπρόταση.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου θα έχουμε κανονικά αγωνιστική δράση και με τηλεοπτική μετάδοση 2-3 παιχνιδιών ανά αγωνιστική, αρκεί το κόστος παραγωγής να είναι τέτοιο ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν οι ομάδες που ούτως ή άλλως θα μοιραστούν πολύ λιγότερα χρήματα από τα μπάτζετ που υπολόγιζαν αρχικά. Αυτό σημαίνει ότι και για τον ΠΑΣ θα είναι μία “ζόρικη” χρονιά, με τη χασούρα να καλύπτεται μόνο αν βάλει “πλάτη” ο κόσμος και έχουμε προσέλευση άνω των 4.000-5.000 θεατών ανά αγώνα.

Οι ΠΑΕ της Super League 2 αρχικά αποφάσισαν: «Κατά το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».

Και στη συνέχεια προχώρησαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει ως εξής:

Η «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α2 και Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Super League 2 – Football League, που εδρεύει στην Αθήνα, Θεμιστοκλέους 42, ΤΚ 10678, επιθυμεί να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Δικαίωμα υποβολής προσφορών έχει κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή κοινοπραξίες / συμπράξεις φυσικών ή/ και νομικών προσώπων που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία ενός Κράτους Μέλους της Ε.Ε. και έχουν την έδρα, την διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους στην Ελληνική Επικρατεία.

Η Ένωση καλεί όσους ενδιαφέρονται και διαθέτουν τα προσόντα που αναφέρονται στην σχετική πρόσκληση να υποβάλλουν τις κλειστές προσφορές τους μέχρι την 9η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 στην υπηρεσία πρωτοκόλλου της Ένωσης, Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα, ΤΚ 10678 (τηλ. 210-3386364).

Για πληροφορίες απευθύνεστε στo [email protected] και στο τηλέφωνο 210-3386345.

Αθήνα 02/10/2019

Ο πρόεδρος

Λεουτσάκος Λεωνίδας