Όλος ο πλανήτης παίζει ποδόσφαιρο, εκτός από 12 ομάδες στην Ελλάδα που συνεχίζουν να… αντιστέκονται στη μείωση αποδοχών που τους προτάθηκε για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Το αν θα καταφέρουν να βρουν ή να δημιουργήσουν λύση ίσως να το ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από Τετάρτη και μετά που θα αποσφραγιστούν οι προσφορές για την τηλεοπτική παραγωγή και οι 12 ΠΑΕ θα εξετάσουν αν μπορούν να αναλάβουν το κόστος της, ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία με την ΕΡΤ.

Ενδεικτικά να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει 15.000 ευρώ την τηλεοπτική παραγωγή ανά αγώνα για το PAOK TV, αλλά ασφαλώς οι ομάδες της Super League 2 θα ψαχτούν για ακόμα μικρότερο κόστος, με τις ελάχιστες βέβαια απαιτήσεις που έχει θέσει η ΕΡΤ, ώστε να υπάρχει ένα αξιοπρεπές τηλεοπτικό προϊόν. Αν υποθέσουμε ότι η τηλεοπτική παραγωγή κοστίζει τελικά τα μισά στη Super League 2 απ’ ότι στον ΠΑΟΚ, τότε θα είναι 7.500 ευρώ ανά παιχνίδι Χ 3 ματς ανά αγωνιστική μας κάνει 22.500 ευρώ Χ 31 αγωνιστικές που απομένουν, φτάνουμε στα 697.500 ευρώ, ποσό που αν μοιραστεί ισόποσα στις ομάδες θα φτάσει τα 58.125 ευρώ ανά ομάδα. Όταν κάποιες ομάδες δεν έχουν να πληρώσουν εγκαίρως ούτε τη διαιτησία θα είναι ασφαλώς ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά λογικά θα παρακρατείται απευθείας από την ΕΡΤ.

Από εκεί και πέρα, αν οι ΠΑΕ φτάσουν σε μια συμφωνία για την τηλεοπτική παραγωγή, ο χρόνος είναι πολύ οριακός για να οριστούν ματς και διαιτητές την επόμενη εβδομάδα και να οργανώσουν οι ομάδες τα ταξίδια τους, οπότε είναι άγνωστο αν προλαβαίνουμε να δούμε μπάλα στις 13 Οκτωβρίου. Ας λυθεί, όμως, το φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών και τα υπόλοιπα έπονται.

Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση, στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν. Ο κ. Γιαννίκης έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο ΠΕΑΚΙ την Τρίτη το απόγευμα. Αν δεν παιχτεί πρωτάθλημα ούτε την επόμενη εβδομάδα, τότε θα αναζητηθεί αντίπαλος για φιλικό παιχνίδι.