Τρεις μήνες προετοιμασίας με 1,5 επίσημο παιχνίδι κλείνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, το ένα με την Πάτρα στην Παναχαϊκή και το δεύτερο στο κύπελλο με τον Ασπρόπυργο, μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας που σαφώς υπολειπόταν ποιοτικά. Και δυστυχώς, όσο η αναμονή συνεχίζεται τόσο μεγαλώνει και το «ξενέρωμα» των φιλάθλων όλων των ομάδων, που βλέπουν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαίως χαρακτηρίζεται ως κατηγορία των χιλίων προβλημάτων, χωρίς κανένα ουσιαστικό έσοδο, πέραν των τηλεοπτικών. Αν, μάλιστα, δεν υπάρξει μία μόνιμη λύση στα οικονομικά των ΠΑΕ, όπως για παράδειγμα να παίρνουν ποσοστά από τις στοιχηματικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τότε το μέλλον θα συνεχίσει να είναι ζοφερό, με συνέπειες και στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που όλο και πιο σπάνια βλέπουν το «χρώμα» του χρήματος.

Τις μέρες αυτές γίνονται κάποιες άτυπες συζητήσεις μεταξύ Super League 2 και ΕΡΤ, ώστε να γίνει μία μείωση της τάξης του 40% και να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Στις συζητήσεις θα εμπλακούν και οι αρμόδιοι υπουργοί με την ΕΠΟ, ώστε να βρεθεί και μία πολιτική λύση, μιας και η ΕΡΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει άλλο πίσω.

Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων οι ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων θα πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο έστω και με παιχνίδια φιλικού χαρακτήρα για να μην πάει στράφι η δουλειά που έχει γίνει όλο το καλοκαίρι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ορίσει διπλό φιλικό ξεμούδιασμα, ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες του ρόστερ. Σήμερα Σάββατο στις 17:00 θα υποδεχτεί στο Πανηπειρωτικό Στάδιο την Κασσιόπη-Κέρκυρα και την Κυριακή στις 15:00 την Παναχαϊκή. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους και στα δύο παιχνίδια. Η έδρα του Πανηπειρωτικού επελέγη ώστε να μη γίνει βιαστική χρήση στο χόρτο των «Ζωσιμάδων» μετά την επισπορά που έγινε πριν 1 μήνα περίπου.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι τα δύο αυτά ματς είναι άλλα δύο φιλικά στον ατέλειωτο κατάλογο φιλικών, ο κ. Γιαννίκης θα ζητήσει σοβαρότητα απ’ όλους τους παίκτες και να συνεχίσουν να δείχνουν τα καλά τους στοιχεία.

Μοναδικοί απόντες στα δύο ματς θα είναι οι τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Οι υπόλοιποι θα χωριστούν σε δύο διαφορετικές 11άδες με ορισμένες μόνο διαθέσιμες αλλαγές.

Ενημέρωση για τα φιλικά θα έχετε από το super-fm.gr