image description

Το επιθετικό κομμάτι ικανοποίησε περισσότερο σήμερα τον κ. Γιαννίκη, καθώς είδε εύκολη δημιουργία φάσεων στα καρέ του αντιπάλου σε συνδυασμό με γκολ. Αντιθέτως αμυντικά υπήρχαν κάποια μικρά προβληματάκια στις επιστροφές σε αντεπιθέσεις, αλλά τα λάθη αυτά δεν έφεραν φάσεις για τον αντίπαλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του ΠΑΣ:

«Πιστεύω ότι δεν συγκρίνεται το σημερινό φιλικό με αυτό που δώσαμε στο πρωτάθλημα. Σήμερα πιστεύω ότι στο α’ ημίχρονο έδειξαν και οι δύο ομάδες ότι υποφέρουν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.  Έπρεπε να βρουν τον ρυθμό και οι δύο ομάδες. Γίνονταν πολλά λαθάκια εύκολα, μολαταύτα δεν απειληθήκαμε καθόλου στο παιχνίδι. Είχαμε τις ευκαιρίες μας και στο α’ και στο β’ ημίχρονο. Είχαμε ένα πολύ καλό μισάωρο στο β’ ημίχρονο και πιστεύω ότι και στα δύο φιλικά που κάναμε χθες και σήμερα είχαμε ως στόχο να βρούμε ρυθμό που είναι πολύ σημαντικό».

Για το αν θα χρειαστεί άλλο φιλικό: «Αν χρειαστεί θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά ελπίζω να σταματήσει αυτό που γίνεται γιατί και ο ποδοσφαιριστής να ανεβοκατεβάζει εντάσεις και ψυχολογία. Είδαμε σήμερα ότι ήταν αναγκαίο και χρειαστήκαμε αυτό το φιλικό για να μπούμε στον ρυθμό μας. Είναι διαφορετικό να κάνεις προπόνηση και διαφορετικό να παίζεις παιχνίδια».

Για την καλύτερη εικόνα που είχε σήμερα ο ΠΑΣ με τους πιο έμπειρους: «Δεν μπορώ να το πω αυτό, γιατί ούτε χθες απειληθήκαμε από την Κέρκυρα. Διαφορές απόδοσης σίγουρα μπορεί να υπάρχουν, είναι λογικό αυτό, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο φιλικά».

Για τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, την ευκολία που πάταγε ο ΠΑΣ στην αντίπαλη περιοχή και αν ξαναπαίρνει μπρος η «μηχανή» της ομάδας στα γκολ: «Το θετικό είναι ότι βγαίνουμε σχετικά εύκολα στο τελευταίο 1/3 του αντιπάλου. Αυτά που κάνουμε μας βγαίνουν. Το πιστεύουν και οι παίκτες ότι κάνουμε ευκαιρίες οπότε θα έρθουν και τα γκολ. Δεν γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Η ομάδα έπαιζε διαφορετικό ποδόσφαιρο, φέτος παίζει διαφορετικό και πρέπει να το εμπεδώσει. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι και θέμα λεπτομερέστερης δουλειάς από εδώ και πέρα. Ο κλιοίς στενεύει, είναι και θέμα αντιπάλου, υπάρχουν πολλά πόδια, υπάρχει πίεση χρόνου και χώρου, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αμυντικό τρανζίσιον σε κάποιες αντεπιθέσεις της Παναχαϊκής: «Δεν είχαμε κάποιες καλές τοποθετήσεις και χάναμε την μπάλα με λάθη δίχως πίεση. Παρ’ όλα αυτά δεν απειληθήκαμε. Έγιναν μόνο κάποιες σέντρες, αλλά δεν βγήκε φάση. Είναι και λίγο κουραστικό για τους παίκτες κάποιες φορές».

Για τον χθεσινό τραυματισμό του Ράντοβατς: «Είναι σαν τον τραυματισμό του Ξύδα, είναι διάστρεμμα. Θα μείνει 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης».

Δείτε τις δηλώσεις των προπονητών σε βίντεο