Την καθιερωμένη συνέντευξη πριν από αγώνα παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Γιαννίκης στα τοπικά ΜΜΕ. Η σημερινή προπόνηση έγινε στο «Ζωσιμάδες», η πρώτη που γίνεται φέτος στη φυσική έδρα της ομάδας μετά τον αγιασμό και σ’ αυτήν συμμετείχαν κανονικά Κρίζμαν, Κάστρο και Ράντοβατς που προέρχονταν από τραυματισμούς. Τα προβλήματα, λοιπόν, λιγοστεύουν και ο ΠΑΣ πάει για τη νίκη στα Χανιά, όπως είπε ο κ. Γιαννίκης, έχοντας μελετήσει αρκετά καλά τον αντίπαλο στα δύο σημαντικά ντέρμπι που έδωσε με τον Απόλλωνα και τον Πλατανιά.

Ο ΠΑΣ θα προπονηθεί και αύριο το πρωί στα Γιάννενα και μετά θα κάνει δύο αεροπορικά ταξίδια Ιωάννινα – Αθήνα και Αθήνα – Χανιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς:

Για το άσχημο αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη και πως ήταν το κλίμα αυτές τις δύο μέρες μετά το ισόπαλο 2-2: «Οι παίκτες σίγουρα επιθυμούσαν άλλο αποτέλεσμα και έκαναν τεράστια προσπάθεια στο β’ ημίχρονο για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Λίγο έλλειψε  να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κρατάμε ότι η ομάδα έχει το πάθος να γυρίζει παιχνίδια και είχαμε ευκαιρίες. Παίρνουμε τα θετικά του παιχνιδιού αυτού. Σε κάθε αποτέλεσμα που δεν είναι καλό κοιτάμε να κρατάμε τα θετικά στοιχεία, κοιτάμε τις αδυναμίες μας  και προσπαθούμε να τις βελτιώνουμε. Είπα και στη συνέντευξη τύπου ότι έχουμε την αυτοπεποίθηση σε κάθε αντίπαλο που πάμε να παίξουμε, πάμε για να τον κερδίσουμε. Τι θα βγει θα δούμε. Έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι μπροστά μας, έχουμε λίγες μέρες αποκατάστασης, αλλά έχουμε την αυτοπεποίθηση να πάμε να κερδίσουμε τα Χανιά».

Για το αν αναλύθηκε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ή προτιμήθηκε ο επόμενος αντίπαλος: «Εγώ προσωπικά είδα τα ματς, αλλά δεν τα παρουσίασα στους παίκτες ακόμα, γιατί πρέπει και το μυαλό τους να ξεκουραστεί λίγο. Θα έχουμε 2 μέρες στο ξενοδοχείο που θα δείξουμε στα παιδιά που πρέπει να σταθούμε, ποια είναι τα θετικά, τι θα αλλάξει τώρα με τα Χανιά που παίζουν άλλον σχηματισμό και κοιτάμε να τα προσαρμόσουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για τις επιστροφές που θα υπάρξουν: «Τώρα τελείωσε η προπόνηση και θα δούμε πως θα είναι οι παίκτες. Ο Κρίζμαν έκανε και χθες προπόνηση, θα δούμε πως πήγε και σήμερα, ο Κάστρο προπονήθηκε κι αυτός και θα δούμε αν νιώσει κάποια ενόχληση ή όχι και σίγουρα έχουμε και κάποιους παίκτες που είναι μυικά κουρασμένοι από το προηγούμενο παιχνίδι. Θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε σε ποιον σχηματισμό θα πάμε και πως θα παίξουμε».

Για το αν παρακολούθησε τα Χανιά: «Είδα και το ματς με τον Απόλλωνα και με τον Πλατανιά. Τα κοιτάω να δω αυτοματισμούς και πως παίζουν για να προετοιμάσω τους παίκτες όσο πιο καλά γίνεται».

Για τις διαφορές που πιστεύει ότι θα έχουν Εργοτέλης και Χανιά: «Καταρχήν ο σχηματισμός. Τα Χανιά παίζουν 3-5-2. Σίγουρα είναι μία ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά έχει και τις μεγάλες μπαλιές και πάει πιο πολύ σε δεύτερη μπάλα. Είναι μία ομάδα με γρήγορους παίκτες στα φτερά, με δυναμικούς και ποιοτικούς παίκτες».

Για τον Λιάσο και πόσο ικανοποιημένος είναι από τα νέα παιδιά: «Σίγουρα έχουμε νεαρούς παίκτες μαζί μας που έκαναν προπονήσεις και έβγαλαν την προετοιμασία και σίγουρα τα παιδιά που μπαίνουν αξίζουν να είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν κάποιος ξεκινάει ή μπαίνει αλλαγή σίγουρα αξίζει να παίζει είτε είναι νέος είτε παλιός. Ο Λιάσος με την προσπάθειά του και με την απόδοσή του στις προπονήσεις δικαιούταν κάποιες ευκαιρίες και τις πήρε».

Δείτε και το σχετικό βίντεο