Δύο απώλειες βαθμών σε τρία παιχνίδια σίγουρα δεν είναι απολογισμός πρωταθλητισμού για τον ΠΑΣ Γιάννινα και το -4 από τον Απόλλωνα Σμύρνης δημιουργεί άμεσα την ανάγκη για νίκες μέχρι η διαφορά αυτή να μηδενιστεί ή και να γίνει θετική υπέρ του ΠΑΣ. Το παιχνίδι με τα Χανιά (γήπεδο Περιβολίων, ώρα 17:00, ΕΡΤ Sports), μέσα από το οποίο θα ζητήσει σήμερα τους 3 βαθμούς της νίκης η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, συγκαταλέγεται στα 3-4 δυσκολότερα που έχει να δώσει εκτός έδρας, αλλά για να διεκδικήσεις την 1η θέση πρέπει να περάσεις νικηφόρα από τέτοιες έδρες δείχνοντας ότι είσαι το «αφεντικό».

Οι Χανιώτες όλες αυτές τις μέρες καλλιέργησαν κλίμα «μάχης» που θα δώσει η ομάδα τους απέναντι σ’ έναν δυνατό και ιστορικό αντίπαλο, έχουν ζητήσει επανειλημμένα τη συμπαράσταση του κόσμου τους και ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα για θετικό αποτέλεσμα, καθώς στοχεύουν ως ομάδα να βρεθούν στα πλέι-οφ και γιατί όχι να διεκδικήσουν τη 2η θέση που θα οδηγήσει στα μπαράζ. Αυτές τις «βλέψεις» είναι που δεν έκοψε μαχαίρι ο ΠΑΣ με τους βαθμούς που έχασε με τον Εργοτέλη, αλλά είναι ευκαιρία να το κάνει σήμερα, αφού σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση άνοδος θα δυσκολέψει σε υπερθετικό βαθμό.

Ατού του ΠΑΣ Γιάννινα στο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του σε σχέση με το ματς της Δευτέρας είναι οι επιστροφές των Κρίζμαν και Κάστρο από τους τραυματισμούς τους. Ο Κροάτης επιθετικός οφείλει να γίνει ένας από τους ηγέτες που αναζητεί ο ΠΑΣ φέτος στις 4 γραμμές του γηπέδου, ενώ ο Κολομβιανός πρέπει να ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του, καθώς τα δικά του τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και τα έγκαιρα κοψίματα πριν προκύψουν αντεπιθέσεις, αλλά και οι δικές του κάθετες μπαλιές, είναι αυτά που μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας. Αν οι δύο αυτοί παίκτες – «κλειδιά» κάνουν το παιχνίδι που μπορούν, τότε ο ΠΑΣ δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα στα Χανιά, αφού η υπόλοιπη ομάδα μπορεί να λειτουργήσει γύρω τους με τέτοιο τρόπο που να παιχτεί καλό συνδυαστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι 18 που έχει μαζί του στα Χανιά ο κ. Γιαννίκης είναι οι: Γιαννίκογλου, Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Πίτου Γκαρσία, Αποστολόπουλος, Καρτάλης, Παντελάκης, Ζιούλης, Σιόντης, Κάστρο, Λέο Μπατίστ, Νάουμετς, Παμλίδης, Ξύδας, Κρίζμαν, Λιάσος.

Τα Χανιά θα ανακοινώσουν αποστολή λίγη ώρα πριν τον σημερινό αγώνα

Ο Γκάμαρης «ρεφ»

Τον διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει το σημερινό ντέρμπι στα Περιβόλια ανάμεσα σε Χανιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ρέφερι είναι από τον σύνδεσμο Αθηνών και προέρχεται από τους πίνακες της Β’ κατηγορίας.

Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Κύριος (Αρκαδίας) και Θεόδωρος Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης (Αθηνών) και παρατηρητής ο Αναστάσιος Μαστορίδης (Ηρακλείου).