image description

Σε όποιον έλεγες πριν το ματς ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα νικούσε με 3-0 τον Απόλλωνα Πόντου, θα το θεωρούσε ως μία φυσιολογική εξέλιξη. Αν όμως το πεις σε κάποιον που είδε πως εξελίχθηκε ως το 71’, θα το θεωρήσει τεράστια έκπληξη! Ο ΠΑΣ σήμερα είχε την τύχη με το μέρος του, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Πουρτουλίδη στο 71’ και βρήκε 3 γκολ από το 78’ ως το 84’ με τους Παμλίδη, Κρίζμαν και Λέο κι ενώ στο 0-0 ο Κρίζμαν είχε χάσει και τετ-α-τετ. Η αποβολή ήταν τελικά το καίριο σημείο του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών της Καλαμαριάς που έμειναν για 5η αγωνιστική χωρίς γκολ, ήρθε τελικά μία σημαντική νίκη που στέλνει τον ΠΑΣ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης με άλλη ψυχολογία.

Στο σημερινό α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ έπαιξε με τη φωτιά και παραλίγο να καεί. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή με σκοπό να πιέσουν σε όλο το γήπεδο και δυσκόλεψαν πάρα πολύ την ανάπτυξη των παικτών του κ. Γιαννίκη. Συνέπεια αυτού ήταν να γίνονται εύκολα ατομικά λάθη, να μην υπάρχει ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας, το κέντρο χάθηκε και μόνο ανασταλτικά λειτούργησε όσο λειτούργησε, γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν κάθετες πάσες οι Λιάσος και Σιόντης και γενικά φαινόταν ότι η Καλαμαριά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα δεν άργησαν να έρθουν και τρεις πολύ μεγάλες φάσεις, με τον Ολάιταν τον οποίο πρόλαβε ο Σκόνδρας, τον Λουφάκη που σούταρε από το σημείο του πέναλτι σε λάθος των Λιάσου-Σκόνδρα και έσωσε με τα πόδια ο Χουτεσιώτης και βεβαίως υπήρχε και το δοκάρι του Μπρίτο, με τον Λουφάκη στην επαναφορά να αστοχεί σε κενή εστία.

Οι παίκτες του ΠΑΣ σήμερα έχασαν όλες τις μονομαχίες στο α’ ημίχρονο, πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα, ήταν άνευροι και εγκλωβισμένοι στον τίτλο του φαβορί, που δεν μπορούσαν να τον επιβεβαιώσουν με τίποτα μέσα στο γήπεδο.

Στην επανάληψη κάπως φάνηκε να αλλάζουν τα πράγματα. Αρχικά η αλλαγή του Κρίζμαν και κυρίως εκείνη που έγινε λίγο αργότερα του Πίτου Γκαρσία, οδήγησαν τον ΠΑΣ σε πιο ποιοτικό παιχνίδι. Βέβαια δεν βοηθούσε το άγχος που συσσωρευόταν, αλλά αυτό το έδιωξε η αποβολή του Πουρτουλίδη με δεύτερη κίτρινη, όταν “γκρέμισε” τον Λέο και το ματς από εκεί και πέρα πήγε στα μέτρα των “κυανόλευκων” που προειδοποίησαν με άχαστο τετ-α-τετ του Κρίζμαν για να έρθουν στη συνέχεια τα γκολ.

Στο 78′ ο Μπουκουβάλας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Παμλίδης κατέβασε κοντά στο σημείο του πέναλτι την μπάλα με το στήθος, την οδήγησε αριστερά και γύρισε το κορμί του να σουτάρει, με τον Κοντοέ να αλλάζει ελαφρώς την πορεία της μπάλας, αλλά το γκολ πιστώνεται στον Παμλίδη.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε το 2-0 με ωραία ατομική ενέργεια του Κρίζμαν που πήρε την μπάλα από πλάγια αριστερά, συνέκλινε προς το ημικύκλιο της περιοχής κι εκεί μ’ ένα φοβερό διαγώνιο συρτό σουτ τίναξε για δεύτερη φορά τα δίχτυα του Πολίτη.

Στο 84′ ήρθε το “κερασάκι στην τούρτα” από τον Λέο, που δέχτηκε την παράλληλη πάσα του Μπουκουβάλα, σήκωσε την μπάλα με το δεξί και σούταρε απευθείας με το αριστερό, βάζοντας ένα καταπληκτικό τέρμα.

Σίγουρα ανακούφιση για τους “κυανόλευκους” αυτό το 3-0 και πάνε πλέον για το ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα Σμύρνης την προσεχή Κυριακή (15:00) σ’ ένα ματς που δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση, λόγω του ότι ο Απόλλωνας δεν συμμετέχει στην κεντρική διαχείριση και θα το ακούσετε σε ραδιοφωνική μετάδοση από τον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3.