image description

Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Πόντου η νίκη και δη ένα 3-0 ήταν ανέλπιστα, αλλά στο ποδόσφαιρο μία στιγμή μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε σήμερα ο ΠΑΣ, μία κακή στιγμή του Πουρτουλίδη και την αποβολή του και έφτασε σε μία νίκη από την οποία κρατάει μόνο το αποτέλεσμα και τα διδάγματα που αφήνει. Ο κ. Γιαννίκης τόνισε ότι σήμερα υπήρχε ατολμία στο κάθετο ποδόσφαιρο από την ομάδα του, αλλά με κάποιες αλλαγές τα πράγματα διορθώθηκαν στην επανάληψη, σε συνδυασμό πάντα με την αποβολή.

Αναλυτικά:

«Κάναμε ένα κακό α ημίχρονο απέναντι σ’ έναν καλά οργανωμένο αντίπαλο. Δεν είχαμε τόλμη να παίξουμε με κάθετες μπαλιές στους χώρους που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες, ενώ δεν βοήθησαν και 2-3 ατομικά λάθη που έδωσαν φάσεις στον αντίπαλο. Στη σούμα είμαι ευχαριστημένος μόνο από το β’ ημίχρονο. Ένα ματς διαρκεί 90 λεπτά κι εμείς είχαμε τις ευκαιρίες στο β’ μέρος. Χαίρομαι που σκόραραν και οι τρεις επιθετικοί μας. Χρειάστηκαν 20 καλά λεπτά σήμερα για να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι καλό σημάδι ότι κερδίζουμε ένα ματς που συνολικά δεν ήμασταν καλοί και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά το κερδίσαμε και πάμε για το επόμενο».

Για το τι έπαιξε ρόλο που δεν ήταν καλός σήμερα ο ΠΑΣ: «Μπήκαμε με άλλον αέρα στο β’ από τα αποδυτήρια, και είχαμε την ευκαιρία με τον Ξύδα. Όπως είπα δεν παίξαμε κάθετα στην αρχή, πηγαίναμε πολύ πίσω την μπάλα και αυτό ευνόησε τον αντίπαλο. Το αίτιο αυτής της απόδοσης είναι ότι δεν παίξαμε μπροστά την μπάλα, δεν είχαμε την τόλμη. Εμείς το προκαλέσαμε το πρόβλημα και δεν βοήθησαν και κάποια λάθη που κάναμε. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο».

Για τον λόγο που ενώ όλα ήταν σωστά προετοιμασμένα δεν λειτούργησε τελικά τίποτα: «Υπάρχουν και μέρες που το δημιουργικό παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε έχει κάποιο ρίσκο και απαιτεί πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν κάνεις αυτά που πρέπει βγαίνει ένα τέτοιο ημίχρονο. Τα αλλάξαμε όμως από το πρώτο λεπτό στο β’ ημίχρονο, κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές και γίναμε καλύτεροι».

Οι δηλώσεις Γιαννίκη, Σκόνδρα και Καλαϊτζίδη σε βίντεο