Το χειρότερο νέο επεφύλαξε το τέλος του 2019 για τον Αλέξανδρο Νικολιά, αλλά και για τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα θελήσει να ξεχάσει γρήγορα αυτή τη χρονιά που φεύγει σε 40 περίπου μέρες. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο στη διάρκεια της προθέρμανσης του αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου και μάλιστα αρκετά μεγάλη, είναι 2ου προς 3ο βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι τελείωσε γι’ αυτόν το 2019 και θα επιστρέψει στα γήπεδα το 2020.

Βέβαια υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προλαβαίνει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τον Καραϊσκάκη στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά μάλλον δεν θα έχει νόημα να ρισκάρει την επιστροφή του το τεχνικό τιμ λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το διάστημα αποθεραπείας του Νικολιά θα είναι 4-6 εβδομάδες, οπότε λογικά θα είναι απόλυτα έτοιμος στις 5 Ιανουαρίου για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Η απουσία του Νικολιά έρχεται να προστεθεί στις απουσίες δύο άλλων έμπειρων ποδοσφαιριστών, του Σεργκελασβίλι και του Ελευθεριάδη και δυστυχώς για τον Αλέξανδρο μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα -περίπου από τον Φεβρουάριο του 2018- που είχε βρει την ηρεμία του από τους απανωτούς τραυματισμούς και τις ατυχίες που τον κρατούσαν συνεχώς εκτός δράσης.

Η απουσία του Νικολιά θα αποτελέσει σαφώς ένα πλήγμα για τον κ. Γιαννίκη που χάνει από τις πτέρυγες έναν πολύ ικανό ποδοσφαιριστή και θα χρειαστεί να πειραματιστεί για τον αντικαταστάτη του εν όψει μάλιστα δύο κρίσιμων αγώνων με ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πλατανιά. Στο πρόσφατο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου ο Ξύδας είχε πάρει τη θέση του, αλλά αν είναι έτοιμος και επιστρέψει ο Καρτάλης, δεν αποκλείεται να μετατοπιστεί ο Νάουμετς δεξιά και να παίξει ο Καρτάλης αριστερά στα “φτερά”.