Με προπόνηση τακτικής βασισμένη, όπως γίνεται συνήθως, στον σχηματισμό που παίζει ο εκάστοτε ο αντίπαλος, συνέχισε σήμερα την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ. Ο καιρός έκανε σήμερα το «χατίρι» στους Ηπειρώτες, μιας και ήταν μια ηλιόλουστη μέρα με καλές θερμοκρασίες για την εποχή, οπότε δεν χρειάστηκε η ομάδα να ξανακάνει προπόνηση στο πλαστικό της Ανατολής, το οποίο χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση και μόνο αν έχει πέσει αρκετή βροχή. Έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι παίκτες είναι λίγο πιο επιρρεπείς σε μικροτραυματισμούς σ’ αυτές τις εναλλαγές φυσικού και πλαστικού χόρτου, γι’ αυτό και είναι πιο προσεκτικές οι προπονήσεις σε πλαστικά.

Κανονικά ακολούθησαν το σημερινό πρόγραμμα οι Καρτάλης και Σκόνδρας (σ.σ. ο αρχηγός του ΠΑΣ είχε μία κάκωση στη μέση από το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι ανησυχητικό) και απουσίαζαν μόνο οι Νικολιάς, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Ο τελευταίος αρχίζει να μετράει αντίστροφα τον χρόνο, καθώς ξεπερνάει το κάταγμα περόνης και σε 10-15 μέρες αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις στο γήπεδο.

Ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, όπως συνηθίζει δεν αποκαλύπτει τα πλάνα του για την ενδεκάδα, ούτε καν τον σχηματισμό που θα επιλέξει. Τα όσα μεταφέρει στις ασκήσεις τακτικής που γίνονται αφορούν όλους τους παίκτες, οι οποίοι εναλλάσσονται μεταξύ τους στις επαναλήψεις ασκήσεων ανάπτυξης παιχνιδιού που γίνονται.

Οι ασκήσεις τακτικής περιελάμβαναν επιλογές πάσας σε πίεση του αντιπάλου ψηλά και τελειώματα φάσεων, με την επιθετική γραμμή του ΠΑΣ να είναι σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα, κάτι που φάνηκε και με τον Απόλλωνα Πόντου, όπου όταν η ομάδα κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, «καθάρισε» εύκολα τον αντίπαλο.

Επόμενη προπόνηση για την ομάδα το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ