Νωρίς για να κρίνει κάτι όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο για να πάρει κάποια ομάδα ψυχολογικό πλεονέκτημα έρχεται το ντέρμπι πρωτοπόρων στη Super League 2, μεταξύ Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καμαράς» την Κυριακή στις 15:00. Οι δύο ομάδες από τη στιγμή που υποβιβάστηκαν έθεσαν ως στόχο τους την άμεση επάνοδο στη Super League 1, αλλά και η ποιότητα των ρόστερ τους το καταδεικνύει, αφού διαθέτουν αρκετά έμπειρους παίκτες για να τους κάνουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Περισσότερο άγχος, βέβαια, σε τέτοια καθοριστικά ντέρμπι έχουν συνήθως οι γηπεδούχοι, που θέλουν μόνο νίκη για να πάρουν και βαθμολογικό πλεονέκτημα, εκτός από το ψυχολογικό, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έλεγε «όχι» ακόμα και στην ισοπαλία, αφού υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα στο πρωτάθλημα και φυσικά θα ακολουθήσουν και τα play-offs στα οποία οι δύο ομάδες θα βρεθούν πάλι αντίπαλες μέσα-έξω.

Με συμπαράσταση οι δύο ομάδες

Το κάλεσμα του Απόλλωνα στον κόσμο του φαίνεται ότι βρήκε απήχηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόντρα με τη διοίκηση. Οι «Basso Rango» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αποδέχονται αυτό το κάλεσμα, αλλά ταυτόχρονα απευθύνουν μήνυμα προς τη διοίκηση της ομάδας τους να παύσει τις όποιες δικαστικές διώξεις εναντίον οπαδών.

Οπαδική υποστήριξη αναμένεται να έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχει παραχωρηθεί κερκίδα στους φιλοξενούμενους και το εισιτήριο θα κοστίζει 10 ευρώ.

Με ελλείψεις ο ΠΑΣ

Επιπλέον δυσκολίες βάζουν στον Αργύρη Γιαννίκη τα απρόοπτα αυτής της εβδομάδας, καθώς έχασε δύο ακόμα έμπειρους ποδοσφαιριστές, τους Νικολιά με θλάση και Πίτου Γκαρσία με μία σύσπαση στο υποκνημίδιο. Από την αρχή της χρονιάς η ομάδα έχει στερηθεί άλλους δύο έμπειρους παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, τους Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη και δυστυχώς το 2019 δεν είναι μια καλή χρονιά για τον ΠΑΣ σε κανέναν τομέα, αφού καί υποβιβάστηκε καί βρίσκει μπροστά του ένα «βουνό» δυσκολιών να ξεπεράσει. Παρ’ όλα αυτά ο κόουτς έχει κάνει τον προγραμματισμό του και τα πλάνα του για να αντεπεξέλθει και στα απρόοπτα. Η ενδεκάδα και ο σχηματισμός, πάντως, παραμένουν «γρίφος», αφού για μία ακόμα φορά δεν έδειξε ποιους και πως θα τους παρατάξει.

Στον Απόλλωνα πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Χουχούμης και θα φανεί σήμερα αν θα τον συμπεριλάβει ο Νίκος Παπαδόπουλος στην αποστολή.

Ο Περράκης διαιτητής

Η ΚΕΔ δεν επέλεξε αξιολογημένο διαιτητή από την 1η κατηγορία για το κυριακάτικο ντέρμπι, αλλά 2ης κατηγορίας, τον Κωνσταντίνο Περράκη (Αθηνών). Βοηθοί του θα είναι οι Άγγελος Κολλιάκος και Μιχαήλ Νιδριώτης επίσης του συνδέσμου Αθηνών. Τέταρτος θα είναι ο Δημήτριος Ψυχουλας (Βοιωτίας) και παρατηρητής ο Ευστράτιος Παπουτσέλης (Λέσβου).

Χωρίς TV, αλλά με ραδιοφωνική κάλυψη από τον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM

Ο αγώνας της Κυριακής μεταξύ των δύο ομάδων δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, αφού ο Απόλλωνας Σμύρνης βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ. Έτσι, λοιπόν, όλοι συντονισμένοι κι αυτή την Κυριακή στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και μέσω internet στο κανάλι μας στο dailymotion, προκειμένου να ακούσετε ολόκληρο τον αγώνα σε περιγραφή Γιάννη Γιαννάκη.