image description

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα τραυματισμών στον ΠΑΣ Γιάννινα! Σήμερα υπήρξε νέο απρόοπτο  με τον Αλέξανδρο Καρτάλη, το οποίο οφειλόταν στο κακό γήπεδο. Ο αριστεροπόδαρος μέσος στη διάρκεια του διπλού γλίστρησε στη λάσπη, άνοιξε πολύ το πόδι του και ένιωσε «τσίμπημα» στον προσαγωγό. Δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί αν ήταν κάτι σοβαρό ή αν θα προλάβει τον αγώνα με τον Πλατανιά, αφού θα γίνουν τα δέοντα από το ιατρικό επιτελείο, ωστόσο χρειάστηκε να αποχωρήσει με ενοχλήσεις από την προπόνηση 10-15 λεπτά πριν αυτή ολοκληρωθεί και θα περιμένει και ο προπονητής να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για να προσαρμόσει ανάλογα τα πλάνα του.

Δυστυχώς ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να πλήττεται κυρίως στις θέσεις των εξτρέμ και έχει απομείνει ως μόνος κλασικός δεξιός ο Ξύδας και κατ’ ανάγκη αριστερός ο Νάουμετς.

Από εκεί και πέρα, ο Παντελάκης μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα και πλην των γνωστών τραυματιών Νικολιά, Γροσδάνη, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα.

Πρόβλημα, πάντως, έχει αρχίσει να παρουσιάζεται με τα γήπεδα της προπόνησης. Τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι αρκετά βροχερός, τα γήπεδα δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν και ήδη αυτό που είναι μπροστά στην Εθνική οδό που έγινε η προπόνηση χθες και σήμερα, έχει πολλή λάσπη. Σε καλύτερη κατάσταση είναι το γήπεδο με τη μεγάλη κερκίδα και σε άριστη το «Ζωσιμάδες», όπου ενδεχομένως και να γίνει η αυριανή προπόνηση για να μην υπάρξει άλλο απρόοπτο. Εναλλακτική λύση δίνει και το πλαστικό της Ανατολής, αλλά δεν είναι για μεγάλη χρήση, καθώς βγαίνουν μικροπροβλήματα στους παίκτες από τις συνεχείς εναλλαγές «πατημάτων» από γήπεδο σε γήπεδο.

Στα της προπόνησης, η ημέρα περιελάμβανε πολλή δουλειά στην τακτική. Ο κ. Γιαννίκης καθοδηγούσε βήμα-βήμα τους παίκτες του, σταματούσε το διπλό και διόρθωνε τα λάθη των παικτών του, εξηγώντας τους συνεχώς και νέες λεπτομέρειες που θα βελτιώσουν πράγματα στο παιχνίδι τους.

Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία αυτής της εβδομάδας έχει μακρύτερο ορίζοντα από άλλες φορές, καθώς έρχεται η «διαβολοβδομάδα» με δύο εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα (Πλατανιάς και Δόξα Δράμας) και ενδιάμεσα τον εκτός έδρας επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τη Βέροια.