image description

Απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα του αμυντικά και επιθετικά έμεινε ο κ. Γιαννίκης, ενώ αναφέρθηκε και στα γήπεδα που δυστυχώς επιφέρουν τραυματισμούς στους παίκτες, με τελευταία “θύματα” Καρτάλη και Αποστολόπουλο.

«Παρ’ όλα τα προβλήματα που είχαμε την εβδομάδα αυτή με τις προπονήσεις που ήταν δύσκολες ή δεν μπορούσαν να γίνουν λόγω βροχής, με τους τραυματισμούς, τις ιώσεις κτλ πιστεύω ότι είχαμε ένα καλό παιχνίδι, ένα καλό ημίχρονο. Ελέγχαμε την μπάλα και τους χώρους, είχαμε 5-6-7 καλές φάσεις και ειδικά 2-3 πολύ καλές φάσεις για γκολ στο α’ ημίχρονο. Αυτό συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο, όπου είχαμε την κατοχή, τον έλεγχο, δεν κινδυνεύσαμε από αντεπιθέσεις, βγάζαμε φάσεις και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Δεν δεχτήκαμε για 4ο συνεχόμενο ματς γκολ και είναι κι αυτό πολύ σημαντικό. Με τεράστια κατοχή μπάλας δεν είχαμε ρίσκο να δεχτούμε αντεπιθέσεις. Είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και ενίσχυσε την ομάδα, συνεχίζουμε και έχουμε άλλα 2 ματς αυτήν την εβδομάδα».

Για το αν ήταν επιθετικά το καλύτερο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα: «Ναι είχαμε πολύ καλό έλεγχο της μπάλας, καλή κυκλοφορία, είχαμε φάσεις, πάλι παίζαμε ντέρμπι σήμερα και με τέτοια εμφάνιση και κατοχή μπάλας και με τη δυναμική που βγάλαμε σήμερα στο γήπεδο σίγουρα είμαι ευχαριστημένος».

Για το αν θεωρεί ότι η άμυνα έδεσε σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα θα δέχεται γκολ: «Μιλάω πάντα για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, γιατί επιθετικά όλοι έχουν συμμετοχή για να βγει μία φάση, αλλά και για να μη δεχτεί η άμυνα πίεση πάλι όλη η ομάδα κάνει τη δουλειά της και τρέχει και τα δίνει όλα. Είμαι ευχαριστηένος από τη δουλειά που γίνεται απ’ όλους. Σήμερα, εκτός από ένα σουτ μετά το 2-0, δεν απειληθήκαμε. Γίνονται κι αυτά όταν είναι τέτοιο το σκορ, αλλά γενικά είμαι ικανοποιημένος και επιθετικά και αμυντικά απ’ όλους του παίκτες σήμερα».

Για τον Αποστολόπουλο που έμεινε εκτός αποστολής: «Ο Αποστολόπουλος και ο Καρτάλης έχουν θέμα στον προσαγωγό από τα γήπεδα. Γλίστρησαν και οι δύο στην προπόνηση. Ελπίζουμε ως την Τετάρτη να είναι πάλι διαθέσιμοι. Είναι συμπτώματα από τα γήπεδα, παρότι κατεβάζουμε λίγο τις εντάσεις. Βλέπω ότι βρέχει πολύ στα Γιάννενα. Προχθές δεν κάναμε καν προπόνηση μέσα στο γήπεδο με μπάλα, γιατί ήταν λίμνη. Δεν είναι συνθήκες που θα ευνοούν μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο δημιουργικό και κατοχής. Πλέον δημιουργούνται και μικροτραυματισμοί και μας πονάνε όλα αυτά».

Για το αήττητο στα ντέρμπι ως τώρα: «Τα αποτελέσματα πάντα βοηθάνε στην εξέλιξη της ομάδας και ειδικά μία ομάδα που αλλάζει το dna της. Κάθε σωματείο έχει το dna του και όταν δουλεύει για πολλά χρόνια μ’ ένα στυλ το αποκτάει. Το αλλάζουμε όμως τώρα. Έχω μεγάλο σεβασμό για ό,τι έγινε παλιότερα, αλλά τώρα αλλάζουμε. Είμαι ευχαριστημένος γιατί αλλάζει το πνεύμα της ομάδας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα».

Για το ότι βρήκε σήμερα ο ΠΑΣ δύο γκολ από στημένες φάσεις: «Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ και πάντα έχουμε πλάνο να βελτιωνόμαστε. Ο Πίτου έχει καλά χτυπήματα, το γνωρίζουμε αυτό και ψάχνουμε να βρούμε κι άλλες λύσεις. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα πλάγια χτυπήματα στο α’ ημίχρονο. Είναι ένα κομμάτι που δεν είναι εύκολο, θέλει τόλμη, να βάλεις το σώμα σου, να βγει η κομπίνα που έχεις στο μυαλό σου, να πάει η μπάλα εκεί που θες».