image description

Παιχνίδι που απαιτεί να κάνει σοβαρά τη δουλειά του ο ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτήρισε το αυριανό με τον ΑΟΚ Κέρκυρα ο προπονητής του, Αργύρης Γιαννίκης, σε σύντομες δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη σημερινή τελευταία προπόνηση πριν το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του 2019.

Αναλυτικά:

Για το αν θα είναι ένα εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι, βάσει βαθμολογικής θέσης: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο σ’ αυτήν την κατηγορία και το δείχνουν τα αποτελέσματα που υπάρχουν. Δεν μας ενδιαφέρει σε τι θέση είναι η Κέρκυρα, γιατί την είδαμε και στα δύο φιλικά που έχουμε κάνει. Τη μία είχαμε δυσκολίες να την κερδίσουμε και τη δεύτερη ήρθαμε ισοπαλία. Απαιτείται σοβαρότητα και ταπεινότητα, όπως είχαμε ως τώρα για να το κερδίσουμε».

Για το αν τα προβλήματα της Κέρκυρας μπορούν να επηρεάσουν τους παίκτες του ως προς το πώς θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι: «Κακό θα  κάνει αν επηρεαστεί κάποιος παίκτης απ’ αυτό το πράγμα. Φάνηκε και στο παιχνίδι που έπαιξε η Κέρκυρα με τον Απόλλωνα ότι είναι ανταγωνιστική ομάδα. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο».

Για το αν είναι πιο δύσκολη η διαχείριση της 1ης θέσης ή το να κυνηγάς την 1η θέση: «Αν πας για πρωταθλητισμό πρέπει να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και απαιτείται σοβαρότητα στην προετοιμασία της εβδομάδας, αλλά και σε κάθε παιχνίδι. Δεν κάνει να διαχωρίζεις τα πράγματα ανάλογα με τη θέση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, υπάρχουν άλλα 24 ματς, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σοβαρά και δεν υπάρχει καμία διαφορά για ‘μενα στη διαχείριση. Ίσως για τους παίκτες να χρειαστούν να πούμε 1-2 κουβέντες παραπάνω, αλλά δεν νομίζω γιατί βλέπω ότι η ομάδα ήταν σοβαρή και ως τώρα ήταν σοβαρή».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Όχι κάτι άλλο, με εξαίρεση τα γνωστά που υπάρχουν».

Για την πορεία της ομάδας και αν περίμενε κάτι περισσότερο απ’ όσα έγιναν ως τώρα: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι παίκτες εμπεδώνουν καθημερινά αυτήν την αλλαγή. Βλέπω μία διαρκή εξέλιξη υπό δύσκολες συνθήκες. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά κάθε παιχνίδι πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά και να το δείχνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το σημείο που βρίσκεται αυτή η εξέλιξη και αν μεταφράζεται σε κάποιον αριθμό ποσοστιαία, αλλά και το πότε περιμένει να πιάσει ‘ταβάνι’ αυτή η εξέλιξη: «Πάντα υπάρχει εξέλιξη, καμία ομάδα δεν φτάνει το 100%, γιατί κάθε αντίπαλος βάζει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Σε κάθε ματς είτε το κερδίζεις είτε όχι θα δεις ποια πράγματα πήγαν καλά ή όχι. Σ’ αυτά που δεν πάνε καλά προσπαθείς να τα διορθώνεις και όσα πάνε καλά προσπαθείς να τα δυναμώνεις. Η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ».

Για τα ατού που έχει διακρίνει στην Κέρκυρα: «Είναι μία ομάδα που παίζει με 4-4-2 συνήθως. Τρέχει πολύ, είναι συμπαγής ομάδα και η ανάλυσή μας έδειξε ότι πρέπει να την πάρουμε πολύ σοβαρά».