Μετά από ένα διάστημα περίπου 5 μηνών που δουλεύει μαζί τους, ο κ. Γιαννίκης δεν δήλωσε απλά ευχαριστημένος από τους παίκτες του, αλλά και περήφανος για την εξέλιξη τους και όσα έχουν καταφέρει, καθώς η ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ στην κορυφή συνεχίζεται και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως τις σημερινές, αλλά και με μισή ντουζίνα απουσίες βασικών παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πιστεύω ότι εκτός από τα 3 λεπτά στην αρχή που απειληθήκαμε από το γήπεδο ήταν μια πάρα πολύ δίκαιη νίκη που θα μπορούσε να έρθει και μεγαλύτερο σκορ. Συγχαρητήρια στην ομάδα και  τους παίκτες. Τους ευχαριστώ που δέχτηκαν το προπονητικό τιμ κι εμένα από την αρχή της χρονιάς και ξεκινήσαμε ένα έργο. Σήμερα έπρεπε να προσαρμοστούν σ’ έναν άλλον τρόπο παιχνιδιού, το οποίο έκαναν.

Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τα παιδιά αυτά, που κάθε εβδομάδα προσπαθούν και τα δίνουν όλα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την πορεία, είμαστε πρώτοι και αήττητοι. Εύχομαι σε όλους τους παίκτες, στους ανθρώπους στα γραφεία, στους φροντιστές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς και όλους εκείνους που έχουν συμμετοχή στο έργο μας στον κόσμο του ΠΑΣ σ’ εσάς εδώ, υγεία, αγάπη, και ελπίζω ο Β’ γύρος να είναι ίδιος με τον πρώτο. Ευχαριστώ τον κόσμο που είχε πολύ ωραία παρουσία και είχαμε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Για το αν φοβήθηκε το ματς λόγω γηπέδου: «Σίγουρα μπορούσε να συμβεί κάτι γιατί η μπάλα κολλούσε. Σε κάποια σημεία είναι παιχνίδια ρουλέτας, είχαμε πει ότι θέλαμε αλληλοκάλυψη, να σιγουρεύει ο ένας τον άλλον, να υπάρχουν κάθετες κινήσεις και μπαλιές, και με εξαίρεση κάποιες φάσεις του Καραϊσκάκη με 1-2 στημένα, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Σίγουρα με τέτοια βροχή κάτι θα μπορούσε να συμβεί».

Για την εξέλιξη που παρουσιάζει η ομάδα και αν θα εισηγηθεί μεταγραφική ενίσχυση: «Σήμερα τραυματίστηκε ο Νάουμετς και έπαιξε ο Λώλης που είχε μια πάρα πολύ καλή παρουσία. Είχα πει ότι δεν θέλω μεταγραφές, θέλω γήπεδο για προπόνηση για να εξελίξουμε τους παίκτες και να έχουμε συνέχεια σ’ αυτό που κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι  χωρίς ουσιώδη προπόνηση για μεγάλο διάστημα δεν θα έχεις την εξέλιξη που θα είχε αν οι εγκαταστάσεις είναι αυτές που πρέπει. Ακούω ότι πάντα έτσι είναι. Αν στεκόμασταν στα παλιά δεν θα εξελισσόμασταν ποτέ. Δεν θα υπήρχαν αεροπλάνα και αυτοκίνητα και θα  ήμασταν με τα κάρα. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και στην Ελλάδα, άλλες ομάδες μαθαίνω ότι έχουν γήπεδα και εγκαταστάσεις και πιστεύω ότι και ο ΠΑΣ αξίζει κάτι ανάλογο της ιστορίας του».

Αν έχει βάλει βαθμολογικό όριο για τα πλέι-οφ: «Η ζωή και το ποδόσφαιρο δεν είναι παραμύθι για να κάνεις προγραμματισμούς πιο μπροστά. Είπαμε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί, να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό μας διακρίνει ως ομάδα. Το τι θα γίνει τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο δεν ξέρω, αλλά αν έχουμε τη σοβαρότητα που έχουμε τώρα και αν έχουμε τα περιθώρια να προπονηθούμε για να εξελιχθούμε θα ανέβουν και οι πιθανότητες να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι να μπαίνουμε σε κάθε ματς με αυτοπεποίθηση για να το κερδίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα να κερδίζουμε και η ομάδα το έχει εμπεδώσει αυτό».

Για τον εκνευρισμό του και την κίνησή του προς τον πάγκο του Καραϊσκάκη: «Εγώ από εκεί που έρχομαι σαν φιλοξενούμενους έχω πάντα σεβασμό σε κάθε γηπεδούχο. Απλά δεν δέχτηκα κάποια συμπεριφορά μέσα στο σπίτι μας. Τελείωσε το θέμα, ήταν αντίδραση του λεπτού, απλά δεν δέχομαι κάποιες συμπεριφορές μέσα στο σπίτι μας, γιατί εγώ έχω πάντα σεβασμό και ως γηπεδούχος και ως φιλοξενούμενος».