image description

Με τον βασικό του στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League 2 ασχολείται από την Τετάρτη το βράδυ και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα και την Κυριακή στις 15:15 υποδέχεται στο «Ζωσιμάδες» την Παναχαϊκή σε ματς για τη 12η αγωνιστική. Η ομάδα της Πάτρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε κόψει 2 βαθμούς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι οι «κυανόλευκοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών να πάρουν το ματς και ως εκ τούτου θεωρούνται από τους πιο δυνατούς αντιπάλους, παρά τη χαμηλή τους βαθμολογική θέση.

Στον ΠΑΣ προσεγγίζουν το ματς με σοβαρότητα και συγκέντρωση, γνωρίζοντας τις «παγίδες» που μπορεί να κρύβει και φυσικά δεν υπάρχει περιθώρια απώλειας βαθμών από τη στιγμή που ο Απόλλωνας Σμύρνης έβγαλε χθες (Παρασκευή) από το πρόγραμμά του με νίκη ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη (0-2).

Μία απουσία θα έχει ο Αργύρης Γιαννίκης στον αγώνα της Κυριακής κι αυτός είναι ο Φάμπρι Κάστρο. Η απουσία του δεν έχει σχέση με τη φημολογούμενη μεταγραφή του στην Τουρκία για την οποία από την ΠΑΕ λέγεται ότι δεν έχει κάποια επίσημη πρόταση στα χέρια της, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στον αγώνα με τον Καραϊσκάκη και από τότε είχε δηλωθεί ότι θα εκτίσει με την Παναχαϊκή. Τις επόμενες μέρες, πάντως, θα ξεκαθαρίσει κι αυτό το μεταγραφικό ζήτημα, γιατί τον τελευταίο μήνα στα… λόγια έχουν φύγει από τον ΠΑΣ οι Νικολιάς, Κρίζμαν και Περιστερίδης, αλλά στην πραγματικότητα μόνο οι Ράντοβατς και Ζώγκος.

Το ευχάριστο για τον 39χρονο τεχνικό των Ηπειρωτών εν όψει Παναχαϊκής είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του σε καλύτερο ρυθμό τους Καρτάλη και Νάουμετς, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να παίξει μερικά λεπτά και ο Νικολιάς που έχει αποθεραπευτεί πλήρως και βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα όλη την εβδομάδα. Οι λύσεις, δηλαδή, για τους εξτρέμ, είναι και πάλι αρκετές.

Όσον αφορά τη θέση του Κάστρο, οι Λιάσος και Πίτου Γκαρσία είναι οι επικρατέστεροι για να αντικαταστήσουν στην ενδεκάδα τον τιμωρημένο Κολομβιανό.

Η Παναχαϊκή από την πλευρά της έρχεται στα Γιάννενα ενισχυμένη με δύο νέες μεταγραφές, τους Μυτίδη και Ατανάκοβιτς, που ενδέχεται να πάρουν κάποιο χρόνο συμμετοχής, ενώ πυρετό ανέβασε ο Πατάπης που είναι αμφίβολος.

Ο προπονητής των Πατρινών, Απόστολος Μακρίδης, σε δηλώσεις του πριν το ματς είπε ότι η Παναχαϊκή μπορεί να πάρει κάτι θετικό, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι φόβητρο βάσει της ανάλυσης που έκανε στα παιχνίδια του… Η Κυριακή πλησιάζει και θα δούμε αν θα έχει δίκιο…

Ο Μπακογιάννης «ρεφ»

Τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναχαϊκή που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:15 (ΕΡΤ SPORTS) θα σφυρίξει ο Άγγελος Μπακογιάννης του συνδέσμου Αθηνών, διαιτητής που προέρχεται από τους πίνακες της Β’ κατηγορίας.

Βοηθούς θα έχει τους Άγγελο Κολλιάκο (Αθηνών) και Κωνσταντίνο Οικονόμου (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος ορίστηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου (Άρτας) και παρατηρητής ο Γεράσιμος Μαζαράκης του συνδέσμου Κεφαλληνίας/Ιθάκης.