image description

Προσωπική υπόθεση του Ζαν Μπαπτίστ Λέο ήταν το σημερινό διπλό του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο. Με δύο δικά του γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο (39’ και 51’), ο ΠΑΣ πήρε ένα πολύ σπουδαίο διπλό (1-2) επί ενός αντιπάλου που ήταν εξαιρετικός στο α’ ημίχρονο, αλλά άστοχος στην τελική προσπάθεια, με τον Χουτεσιώτη να αναδεικνύεται στον δεύτερο μεγάλο πρωταγωνιστή, καθώς στο 0-0 έβγαλε τετ-α-τετ του Έφορντ και στη συνέχεια σουτ του Ροβίθη. Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, το πρώτο στο 27’ ο Μπαράτα για τον Εργοτέλη και το δεύτερο στο 67’ ο Λέο. Στο 91′ μείωσε με τον Έφορντ ο Εργοτέλης σε 1-2.

Πολύ καλό παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις στο α’ ημίχρονο. Η ομάδα του κ. Ταουσιάνη εκμεταλλεύτηκε τις ελλείψεις του ΠΑΣ στα χαφ και την πολύ γρήγορη κίτρινη που είδε ο Λιάσος στο 13ο λεπτό, με αποτέλεσμα να μαρκάρει πιο επιφυλακτικά και χωρίς ίχνος υπερβολής έστησε ένα μικρό «πάρτι» έξω από την περιοχή του Χουτεσιώτη, δοκιμάζοντας πάρα πολλά σουτ. Στο 13’ σε εκτέλεση φάουλ του Προβιδάκη, ο Χουτεσιώτης «απογειώθηκε» και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 16’ ο ΠΑΣ βγήκε με καλές προϋποθέσεις σε αντεπίθεση, αλλά η ασίστ του Λώλη στον Παμλίδη κόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα.

Στο 17’ ο Χουτεσιώτης δήλωσε «παρών» αποκρούοντας τετ-α-τετ με τον Έφορντ και στη συνέχεια σουτ του Ροβίθη κατάφερε να το μπλοκάρει, αν και δεν είχε προλάβει να πάρει καλή θέση στην εστία.

Στο 22’ ο ΠΑΣ «απάντησε» με κεφαλιά του Παμλίδη, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καλογεράκης, για να ακυρωθεί γκολ του Γαλλοαφρικανού στο επόμενο λεπτό για οφσάιντ.

Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει πάνω-κάτω και στο 27’ ο Μπαράτα έκανε ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, ο Χουτεσιώτης πετάχτηκε, αλλά δεν βρήκε μπάλα, ωστόσο αυτή προσέκρουσε στο αριστερό του δοκάρι!

Το ματς είχε τρελό ρυθμό για μισή ώρα, με τον Εργοτέλη όμως να παίρνει ψυχολογία όσο περνούσε η ώρα, όμως το τραγικό λάθος του Καλογεράκη απέφερε το 0-1! Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη πάσαρε με τα πόδια προς τη γωνία της περιοχής του, αλλά έστειλε την μπάλα στο Λέο, ο οποίος έφερε την μπάλα στο αριστερό και σχεδόν από τη γωνία της περιοχής έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.

Το γκολ αυτό έγειρε την πλάστιγγα της ψυχολογίας στην ομάδα του κ. Γιαννίκη, που διαχειρίστηκε ψύχραιμα το υπόλοιπο του παιχνιδιού κάνοντας κάποιες εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές και αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-1-4-1 και 4-4-1-1, ενώ με το «καλημέρα» στην επανάληψη ήρθε το 0-2 σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ. Ο Παμλίδης έκανε ένα γέμισμα προς τον Λέο που όμως ήταν πολλά μέτρα οφσάιντ, ωστόσο ο Μπάτζιος σηκώθηκε να κόψει με το κεφάλι, βρήκε την μπάλα που του έφυγε προς τα πίσω και ο Λέο έχοντας πάρει δεύτερη «ασίστ» από αντίπαλο σε τετ-α-τετ πλάσαρε ψύχραιμα τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη για το 0-2.

Το σκορ ασφαλείας που είχε ο ΠΑΣ τον ηρέμησε και αντίθετα έφερε άγχος και νεύρα στον Εργοτέλη που δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση του α’ μέρους. Το ματς κυλούσε στα μέτρα των «κυανόλευκων» που είχαν και δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το 0-3, στο 67’ με προβολή του Λέο που έδιωξε ο Καλογεράκης με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι, ενώ στο 81’ ο Παμλίδης παίρνοντας κι αυτός «ασίστ» από λάθος γύρισμα του Μπαράτα βγήκε σε τετ-α-τετ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα. Καλό σουτ είχε και ο Νικολιάς στο 90’, αλλά απέκρουσε δύσκολα ο Καλογεράκης.

Κι ενώ το ματς πήγαινε για λήξη, ένα αμυντικό λάθος έβγαλε δύο παίκτες του Εργοτέλη σε θέση βολής, ο Ροβίθης από θέση τετ-α-τετ είδε τον Χουτεσιώτη να αλλοιώνει το σουτ, αλλά ο Έφορντ από κοντά πρόλαβε τον Σκόνδρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας «φωτιά» στα τελευταία 2 λεπτά του ματς.

Αν και αγχώθηκε εκεί ο ΠΑΣ, τελικά κράτησε τη νίκη που τον διατήρησε στο +6 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σημασία έχει η νίκη που ήρθε με τις απουσίες που είχε η ομάδα και σαφώς ένα μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο κ. Γιαννίκης με τη διαχείριση της ομάδας στο β’ μέρος και τις συνεχείς αλλαγές συστημάτων και παικτών σε θέσεις.

Η νίκη αυτή θα επαναφέρει την ηρεμία και φυσικά ο ΠΑΣ κέρδισε χρόνο μέχρι να επιστρέψουν οι Κάστρο και Σιόντης και να του δώσουν λύσεις εκεί που έδειξε να πονάει και σήμερα.

Ακολουθεί την επόμενη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου (14:45) στο «Ζωσιμάδες» το πολύ σημαντικό ματς με την πολύ ανεβασμένη ομάδα των Χανίων και εκεί ο ΠΑΣ θα πρέπει να περάσει οπωσδήποτε μ’ ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, γιατί και η ομάδα των Χανίων δείχνει «ζεστή» για τη διεκδίκηση μίας θέσης στη δυάδα.

 

Δείτε το live και τις λεπτομέρειες του ματς ΕΔΩ