image description

Την Τρίτη το βράδυ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πραγματοποίησε την 38η γιορτή αναδεικνύοντας τους κορυφαίους της περσινής σεζόν σε Super League και Football League ενώ υπήρχαν και αρκετές ειδικές βραβεύσεις. Εκπροσώπηση του ΠΑΣ Γιάννινα στα βραβεία δεν υπήρχε φέτος, ωστόσο ο Χρήστος Ελευθεριάδης ως πρώτος σκόρερ της περσινής Football League μαζί με τον Μπιανκόνι, πήρε το “χρυσό παπούτσι”.

Επίσης δύο πρώην ποδοσφαιριστές των “κυανόλευκων” είχαν την τιμητική τους, ο Πασχαλάκης ως κορυφαίος τερματοφύλακας και μέλος της καλύτερης ενδεκάδας και ο Κούτρης παρέλαβε ειδικό βραβείο για μία κίνηση που είχε κάνει μετά από αγώνα Ολυμπιακού-Ατρομήτου μ’ έναν πιτσιρικά με κινητικά προβλήματα, παίρνοντάς τον αγκαλιά.

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής αναδείχτηκε ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνα ψηφίστηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους ως ο καλύτερος ξένος παίκτης.

Από εκεί και πέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο καλύτερος προπονητής της περσινής περιόδου ενώ καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίζει στο εξωτερικό ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

ΒΡΑΒΕΙΑ SUPER LEAGUE

Καλύτερος διαιτητής Super League 2018-19: Αναστάσιος Παπαπέτρου

“Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βραβεύομαι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Δεν θέλω να πω πολλά οι πράξεις μένουν. Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να δικαιώσω τους ποδοσφαιριστές που με επέλεξαν. Να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τη γυναίκα μου που είναι δίπλα μου”.

Καλύτερος Έλληνας εξωτερικού 2018-19: Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ)

“Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή την τιμητική διάκριση. Το σημαντικό είναι να έχεις την εκτίμηση των συναδέλφων. Όσα έχω κάνει και όσα έχω ζήσει με έχουν κάνει να εκτιμήσω περισσότερο τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ”.

Καλύτερος προπονητής Super League 2018-19: Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

“Σε μια ομάδα ποδοσφαίρου παίζουν αρκετά ρόλο. Είναι οι παίκτες μου που αγωνίστηκαν μαζί μου, και μας έδωσαν τη χαρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί ήταν πραγματικά φανταστικοί. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους βοηθούς μου με τους οποίους δουλέψαμε μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ γιατί για να γίνει ένας πραγματικά μεγάλος σύλλογος πρέπει όλοι να βοηθούν την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιβάν που μπορεί να μην είναι τώρα προπονητής μου αλλά μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω με τόσο καλούς παίκτες και με βοήθησε να γίνω καλύτερος προπονητής. Σας ευχαριστώ όλους είμαι χαρούμενος για αυτό το βραβείο”.

Πρώτος σκόρερ Super League 2018-19: Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

“Τιμή και χαρά που βραβεύομαι από τον ΠΣΑΠ. Το βραβείο αυτό σημαίνει πολλα για μένα και θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Επίσης να το μοιραστώ με όλη την οικογένεια του Ατρόμητου που κάναμε μια πετυχημένη χρονιά. Να ευχαριστήσω τον κ. Σπανό, τον κ. Αγγελόπουλο και τον προπονητή μου τον κ. Κάναντι για την καθημερινή δουλειά που κάναμε. Και τον ΠΑΟΚ που ήταν η ομάδα που ξεκίνησα την καριέρα μου και με βοήθησε τόσο πολύ”.

Καλύτερος τερματοφύλακας Super League 2018-19: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)

“Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για τη δουλειά που κάνει και τα κανάλια NOVASPORTS. Αν και ατομική διάκριση σίγουρα συμβάλουν παράγοντες πίσω απ’ αυτή τη διάκριση. Αυτοί είναι οι συμπαίκτες μου. Γραφτήκαμε στην ιστορία με χρυσά γράμματα και αυτό δεν θα αλλάξει. Το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα. Είναι κίνητρο ώστε να μην τα παρατήσεις. Όλα τα όνειρα που έχεις κάνει από μικρός μέσα απ’ αυτό το βραβείο νιώθεις μια ευχαρίστηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που με ψήφισαν, είναι μεγάλη τιμή όταν σε βραβεύουν όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο. Όπως έχω πει ξανά ο ρόλος του ποδοσφαιριστή έχει σχέση και με τη ζωή”.

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Super League 2018-19: Γιάννης Μπουζούκης (Παναθηναϊκός)

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου οι οποίοι με ψηφίσαν για αυτό το βραβείο και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν και την οικογένεια μου που με στηρίζει από την πρώτη στιγμή”.

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστές Super League 2018-19: Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

“Πρώτα απ’ όλα να ζητήσω συγνώμη που δεν είμαι κοντά σας αλλά έχω κάποιες ενοχλήσεις από το χθεσινό αγώνα. Να ευχαριστήσω όσους με έχουν ψηφίσει ως καλύτερο ξένο παίκτη της περσινής σεζόν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ”.

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής Super League 2018-19: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)

“Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, να το αφιερώσω στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου, στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Πρώτη φορά έμεινα τόσο καιρό έξω, ήταν ένα δύσκολο πράγμα για μένα αλλά το ξεπέρασα”.

Καλύτερη ενδεκάδα της Super League 2018:

  • Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)
  • Ομάρ Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός)
  • Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ)
  • Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος)
  • Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)
  • Γκιλιέρμε (Ολυμπιακός)
  • Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)
  • Ντανιέλ Ποντένσε (Ολυμπιακός)
  • Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
  • Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός)
  • Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Σε Λεονάρντο Κούτρη και Θάνο Κωστανάσιο καθώς μετά τον περσινό αγώνα με τον Ατρόμητο ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πήρε αγκαλιά ένα μικρό φίλο των ερυθρόλευκων που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και του έδωσε ασίστ… ζωής.

Λεονάρντο Κούτρης: “Μετά το βίντεο που είδαμε τα λόγια περιττεύουν. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στο Βασίλη και είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει γιατί είναι μαχητής”.

Θάνος Κωστανάσιος: “Αυτό το βραβείο ανήκει στο μικρό Βασίλη που είναι μαχητής της ζωής. Ο Λεονάρντο έδωσε δύναμη στον Βασίλη στη μάχη που δίνει και είμαι περήφανος για το μικρό Βασίλη”.

Στον Χρήστο Καρυπίδη που εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση και έγινε τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ:

Χρήστος Καρυπίδης: “Σορτσάκι και πάλι σορτσάκι. Να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την τιμή που έκανε να με τιμήσει. Η μετάβαση έγινε γρήγορα και δεν είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου που ήταν πάντα δίπλα μου. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον Υφυπουργό αθλητισμού που είναι εδώ. Αφήστε το πρωτάθλημα να κριθεί στο γήπεδο. Να τους αφήσουμε να κατακτήσουν οι ίδιοι το ποδόσφαιρο και όχι οι πολιτικοί. Δίνουν μεγάλη μάχη στις προπονήσεις”.

Στην Κ19 του ΠΑΟΚ για την περσινή κατάκτηση τίτλου:

Γιάννης Μιχαηλίδης: “Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους συμπαίκτες μου που καταφέραμε τόσα ρεκόρ”.

Βραβείο Fair Play: Στην Κ15 του Παναθηναϊκού που αν και είχε την ευκαιρία να σκοράρει πέταξε τη μπάλα έξω σε παιχνίδι με τον Αστέρα καθώς υπήρχε παίκτης του αντιπάλου πεσμένος στο έδαφος.

Αναστάσιος Αλεβιζάκης: “Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα.

Ευάγγελος Δήμος: “Κάθε παίκτης που θα ήταν στη θέση μας θα το έκανε. Γιατί δείχνει ήθος και πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός”.

Θωμάς Μαυρουδής: “Ευχαριστούμε εκ μέρους όλης της ακαδημίας. Είναι μια επιβράβευση για τη δουλειά που κάνουμε όχι μόνο στο κομμάτι του ποδόσφαιρο αλλά και στη διαπαιδαγώγηση τους. Είναι η ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον”.

Γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ: Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Στον Τάσος Κουρδής, ένα μαχητή της ζωής:

“Σας ευχαριστώ πολύ, τα έχω λίγο χαμένα. Να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την τιμή που μου κάνει. Να ευχαριστήσω όσους με έχουν βοηθήσει έως τώρα. Μου είπαν να μην το πω αν ήξερα πως πριν το ατύχημα θα μου συνέβαινε αυτό και θα γνώριζα τόσους ανθρώπους με Α’ κεφαλαίο θα το είχα κόψει το πόδι πιο πριν. Ήθελα να πω και άλλα αλλά είμαι λίγο συγκινημένος. Εξακολουθώ να είμαι προπονητής στον Απόλλωνα Λάρισας, ασχολούμαι με το στίβο και πιστεύω θα τα πάω καλά γιατί έχω πείσμα πάνω μου”.

Στον Αντώνη Γιόβα ένα νεαρό φίλο του ΠΑΟΚ με κινητικά προβλήματα:

“Καλησπέρα σε όλους, είναι χαρά και τιμή για μένα να είμαι εδώ. Ευχαριστώ την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιριστές που μου έχουν δώσει δύναμη ώστε να καταφέρω να περπατήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Οι νίκες, το νταμπλ που πήραν μου έδωσαν μεγάλη ευχαρίστηση. Πήγα στην προπόνηση της ομάδας για να πάρω δύναμη και κουράγιο ενόψει ενός χειρουργείου που είχα και ευτυχώς αυτό πήγε εξαιρετικά από την ενέργεια που πήρα. Μακάρι να γίνονται τέτοιες ενέργειες όπως η σημερινή. Εύχομαι επιτυχίες, πολλά γκολ στην ομάδα μας, αλλά πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές”.

ΒΡΑΒΕΙΑ FOOTBALL LEAGUE

Καλύτερος προπονητής Football League 2018-19: Χουάν Φεράντο (Βόλος)

“Σας ευχαριστώ. Είμαι χαρούμενος γιατί την περσινή σεζόν δούλεψα με μια καλή ομάδα. Δεν είναι ατομικό το βραβείο, είναι ομαδικό και τους ευχαριστώ όλους”.

Πρώτος σκόρερ της Football League 2018-19: Χρήστος Ελευθεριάδης (Παναχαϊκή), Μιγκέλ Αντόνιο Μπιανκόνι (Πλατανιάς)

Χρήστος Ελευθεριάδης:”Ομαδική δουλειά να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Τον κ. Κώστα Κατσουράνη που είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του. Θέλω να την αφιερώσω στην οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου”.

Μπιανκόνι: “Σας ευχαριστώ, τα αγγλικά μου δεν είναι τόσο καλά. Ευχαριστώ όλους για αυτό το βραβείο”.

Καλύτερος τερματοφύλακας της Football League 2018-19: Ορέστης Μένγκα (Δόξα Δράμας)

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με ψήφισαν και τους συμπαίκτες μου για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Ένα τέτοιο βραβείο σε ανανεώνει και στόχος μου θα είναι να το κατακτήσω ξανά ίσως και στη μεγαλύτερη κατηγορία την επόμενη χρονιά”.

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Football League 2018-19: Γιάννης Ιατρούδης (Εργοτέλης)

“Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου και ευχαριστώ όσους με ψήφισαν”.

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής Football League 2018-19: Μιγκέλ Αντόνιο Μπιανκόνι (Πλατανιάς)

“Ευχαριστώ και για αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ το Θεό και τη γυναίκα μου για τη στήριξη τους”.

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής Football League: Βασίλης Μάντζης (Βόλος)

“Το αφιερώνω στον προπονητή μου και του εύχομαι περαστικά και στην κοπέλα μου που είναι μαζί μου και έχει υπομονή μαζί μου”.