Media day πριν το ματς με τη Δόξα Δράμας στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον κ. Γιαννίκη να στέκεται στην απόφαση της Λίγκας να ορίσει τους «κυανόλευκους» να παίξουν δύο εκτός έδρας ματς σε διάστημα μόλις 4 ημερών και μάλιστα ενώ πρόκειται για μια ομάδα που εκπροσωπεί το Νοτιότερο μέρος της Ελλάδας στη Super League 2 και μία που εκπροσωπεί το Βορειότερο μέρος της χώρας στην κατηγορία. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν ανακοινώθηκε έστω μία εβδομάδα νωρίτερα αυτός ο προγραμματισμός, ώστε και η ομάδα να προετοιμαστεί ανάλογα.

Από εκεί και πέρα ο κόουτς του ΠΑΣ τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πως θα παίξει η Δόξα Δράμας, σημασία έχει οι παίκτες του να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μπορούν, ώστε να πάρουν τη νίκη που είναι ο μοναδικός στόχος.

Αναλυτικά:

Για το αν υπάρχει προβληματισμός από τα δύο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς σε διάστημα 4 ημερών: «Καταρχάς το μάθαμε στη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά ότι θα παίξουμε Παρασκευή. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζει δύο σερί εκτός έδρας ματς και πηγαίνει από το νοτιότερο μέρος να παίξει στο Βορειότερο. Κάναμε 10 ώρες να πάμε κι άλλες 10 να γυρίσουμε από τα Χανιά, τώρα θα έχουμε 6 ώρες δρόμο να πάμε στη Δράμα. Έτσι όπως βγήκε το πρόγραμμα μας δένει τα χέρια στο να κάναμε μια πιο ωραία διαχείριση πριν το ματς. Το ότι βγήκε το πρόγραμμα Δευτέρα για να παίξουμε Παρασκευή, αυτό δεν το κατανοώ. Θα ήταν πιο επαγγελματικό να μας το έλεγαν έστω μία εβδομάδα νωρίτερα να κάνουμε κι εμείς πιο επαγγελματικά τη δουλειά μας. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα… είμαστε συνηθισμένοι και «ψημένοι» στα δύσκολα. Οι παίκτες που θα επιλέξουμε να παίξουν και δεν θα έχουν κάποια κούραση θα πρέπει να περάσουν ψυχικά και σωματικά κάποιο επίπεδο και οι παίκτες που θα πάρουν τις ευκαιρίες τους  και δεν έχουν παίξει πολύ, πρέπει να αποδείξουν ότι δικαιούνται να είναι στην ομάδα.

Το είχαμε και πάλι φέτος αυτό το θέμα του να μάθουμε τελευταία στιγμή πότε θα παίξουμε, αλλά τώρα είναι δύο εκτός έδρας παιχνίδια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Λίγκα δεν το είχε στα υπόψη της. Αν έπρεπε έτσι να γίνει, τουλάχιστον ας το μαθαίναμε μία εβδομάδα πιο μπροστά να κάνουμε διαχείριση. Απαιτούμε από τους παίκτες να έχουν επαγγελματισμό, αλλά κάποιοι άλλοι απ’ ό,τι δείχνουν δεν το έχουν στα υπ’ όψιν τους. Είμαστε ψημένοι σε δύσκολες καταστάσεις, όμως, και θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε και θα πάμε να κερδίσουμε».

Για το αν θα είναι δυσκολότερο ματς σε σχέση με τον Πλατανιά: «Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Το τελευταίο τους ματς ήταν η ήττα από τον Λεβαδειακό με 3-2. Είναι μία ομάδα επικίνδυνη στην περιοχή από σέντρες. Δεν ξέρω αν θα είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο, σίγουρα όμως κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και υπάρχει και το ταξίδι μπροστά μας. Ο στόχος όμως είναι η νίκη. Όπως και να ‘χει το πράγμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να πάρει τους 3 πόντους εκεί μέσα».

Για τις επιστροφές παικτών της Δράμας και αν είναι έτοιμη η ομάδα να αντεπεξέλθει και σε αγωνιστικές ‘εκπλήξεις’ του αντιπάλου: «Καταρχάς κοιτάμε πρώτα τον εαυτό μας. Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτοί που πρέπει να είμαστε έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Δεν κοιτάμε πως θα μας εκπλήξει η Δόξα. Σίγουρα θα προετοιμάσουμε κατάλληλα τους παίκτες, αλλά πρώτα θα πρέπει εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για τις απουσίες του ΠΑΣ: «Ο Κάστρο παραμένει αμφίβολος, δεν έχει κάνει ακόμα προπόνηση και θα δούμε σήμερα αν μπορέσει. Ο Νάουμετς είναι κι αυτός αμφίβολος και ο Καρτάλης είναι δηλωμένος με κίτρινες κάρτες».

Για την ανάλυση του αγώνα με τον Πλατανιά και αν η ομάδα ήταν αποπροσανατολισμένη: «Κάναμε την ανάλυσή μας και ξανακοιτάξαμε το παιχνίδι αυτό. Είχαμε πει πριν τον Απόλλωνα ότι είχαμε καλή αίσθηση, γιατί ήταν και λίγο καλύτερες οι συνθήκες προετοιμασίας. Πριν τον Πλατανιά το γράψατε και οι ίδιοι ότι τα γήπεδα ήταν λασπωμένα και λίμνη, οπότε και η εμφάνιση πάει ‘πακέτο’. Δεν είχαμε το αισθητικό κομμάτι με το μέρος μας, δεν ήμασταν αισθητικά καλοί, αλλά τακτικά κάναμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε το παιχνίδι. Κερδίσαμε και αυτό παίζει τον πρώτο ρόλο αν θες να πάρεις πρωτάθλημα. Σίγουρα έχω τη φιλοσοφία και την άποψη ότι ανεβάζεις τις πιθανότητες επιτυχίας αν το αισθητικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι εξίσου καλό, αλλά δεν μπορώ να πω στους παίκτες να είναι το αισθητικό κομμάτι καλό, αν οι συνθήκες δεν είναι ανάλογες για να δουλέψουν στο αισθητικό κομμάτι του ποδοσφαίρου. Ψυχικά, σωματικά και τακτικά πρέπει να είμαστε πάντα για όλα προετοιμασμένοι».

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει συγκεκριμένη βαθμολογική διαφορά που θα τη θεωρούσε ασφαλείας: «Έχω σπουδάσει μαθηματικά, είναι ένα αντικείμενο που το αγαπάω, αλλά δεν θέλω να μπω στη διαδικασία 14 ματς πριν το τέλος να κάνω υπολογισμούς πόσους πόντους θέλουμε και πόσοι πόντοι διαφοράς θα είναι διαφορά ασφαλείας. Ως τώρα που είμαστε στο +7 και χύσαμε ιδρώτα γι’ αυτό, κοιτούσαμε κάθε εβδομάδα ξεχωριστά. Αν κάνεις υπολογισμούς χάνεις τη συγκέντρωσή σου στο σημαντικό που είναι το επόμενο ματς. Με αυτή τη λογική που μας έφερε εδώ θα συνεχίσουμε, αλλά αν χρειαστεί να μπούμε και σ’ αυτή τη διαδικασία θα το κάνουμε. Τώρα όμως δεν θέλω να μπω σε λογαριασμούς, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο και πρέπει να δουλεύεις σκληρά για κάθε αποτέλεσμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ